Lifestyle

FCC raportează că eliminarea Huawei și ZTE din rețelele americane ar putea costa 1,8 miliarde de dolari

Dezamorsarea tensiunilor SUA-China

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) din SUA a emis un ordin la sfârșitul anului trecut prin care interzicea transportatorilor subvenționați prin Fondul Serviciului Universal (USF) să cumpere echipamente Huawei și ZTE folosind acești bani din motive de securitate națională. Această comandă impunea, de asemenea, beneficiarilor USF să înlocuiască echipamentele existente furnizate de companiile chineze.

FCC a raportat că eliminarea și înlocuirea echipamentelor Huawei și ZTE din rețelele companiilor acoperite ar putea costa aproximativ 1,837 miliarde de dolari. Aceasta s-a bazat pe informațiile colectate de agenție de la transportatori, inclusiv Verizon și CenturyLink, care primesc asistență prin intermediul USF. În plus, mulți dintre transportatorii eligibili pentru rambursare au estimat că ar putea costa aproximativ 1.618 miliarde de dolari să renunțe la acele echipamente.

Președintele FCC, Ajit Pai, a spus: „Este o prioritate majoră a națiunii noastre și a acestei Comisii să promoveze securitatea rețelelor de comunicații din țara noastră. De aceea am căutat informații cuprinzătoare de la transportatorii americani despre echipamente și servicii de la furnizori de încredere care au fost deja instalați în rețelele noastre. Anunțul de astăzi marchează o etapă critică în angajamentul nostru continuu de a ne securiza rețelele. „

Pai a menționat, de asemenea, că Congresul nu a primit încă fonduri adecvate pentru a rambursa operatorii de transport care sunt obligați să înlocuiască echipamentele de rețea considerate a fi o amenințare la adresa securității naționale. De asemenea, el i-a îndemnat pe parlamentari să facă acest lucru.

FCC a identificat 51 de transportatori cu tehnologie de la acele companii care sunt eligibile pentru rambursare. În iunie, firmele chineze au fost desemnate oficial drept amenințări la adresa securității naționale după ce guvernul SUA și-a extins interdicția comercială asupra Huawei până în 2021.

Sursa: https://www.neowin.net/news/fcc-reports-it-could-cost-18-billion-to-remove-huawei-and-zte-from-us-networks

(P)