Economic

Fermierii sunt terminati! Ce se intampla cu vanzarea de carne de miel

Fermierii sunt terminati! Ce se intampla cu vanzarea carnii de miel. Ce spune unul dintre fermierii prezenţi în Piaţa Sfântu Gheorghe din municipiul Tulcea, Iancu Guşu.

El a explicat situaţia prin numărul mic de clienţi, tulcenii preferând să ocolească locurile aglomerate în contextul pandemiei de coronavirus.

„Ieri (miercuri, n.red.), am venit aici şi am testat piaţa. Merge, dar slăbuţ. Toată lumea vrea numai picioarele din spate. Dacă mielul ar fi avut doar picioarele alea, aş fi terminat marfa la prima oră a zilei”, a declarat, pentru agerpres.ro, fermierul din satul Lăstuni.

Guşu a mai spus că nu a modificat preţul produselor faţă de cel de anul trecut

„Acum, nu mai circulă lumea, iar vânzarea este mai mică decât anul trecut cu aproape 50%”, a mai spus fermierul tulcean.

Preţul unui kilogram de carne de miel este de 30 de lei, dar unii cumpărători se plâng că toate preţurile au crescut în ultima perioadă.

„Preţul unui kilogram de carne de miel nu a crescut în mod deosebit, dar celelalte preţuri au crescut uşor. Am buget de 200 de lei şi vreau să cumpăr pulpă, carcasă şi nişte măruntaie”, a afirmat Stelian Andreescu.

Doar în două unități se mai găsește carne de miel

La fel ca în anii trecuţi, nicio primărie din judeţ nu a solicitat autorizarea unor puncte temporare de sacrificare a animalelor, astfel că în Tulcea există doar patru centre autorizate pentru această activitate, la Baia, Ceamurlia de Sus, Frecăţei şi Stejaru, potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

Angajaţii acestei instituţii sunt prezenţi în cele două pieţe din municipiul Tulcea unde se comercializează miei sacrificaţi, Piaţa Veche şi Piaţa Sfântu Gheorghe, astfel încât să fie asigurată calitatea produselor puse în vânzare.

„În cele două pieţe, există câte o echipă a DSVSA cu caracter permanent care are un număr de telefon afişat, unde pot suna cei care sunt interesaţi. Am stabilit un program de lucru al angajaţilor instituţiei atât în perioada premergătoare sărbătorilor cât şi în timpul sărbătorilor pascale, s-a făcut un grafic cu persoanele care vor fi disponibile în această perioadă, cât şi cu verificările unităţilor care valorifică produse alimentare”, a precizat directorul DSVSA, Mitică Tuchilă, potrivit Capital.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

2 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

2 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

2 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.