Info Actual > Politică > Florin Cîțu: “Spulber un fake news de la prima oră”
Politică

Florin Cîțu: “Spulber un fake news de la prima oră”

Florin Cîțu:

Florin Cîțu a anunțat de la prima oră că informațiile potrivit cărora PNRR a fost respins la Bruxelles sunt false și nu a fost retrimis.

“Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Radu Tudor, jurnalist al Antenei 3, a prezentat un document în care sunt prezentate observațiile Comisiei Europene în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), joi seară.

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a confirmat și el și informașia și transmite că autorităţile europene au criticat “amatorismul redactării PNRR”.

“Comisia Europeană va aproba săptămâna viitoare PNRR-ul Spaniei, al Portugaliei și al Greciei. România trebuie să mai aștepte până în toamnă, însă, mă întreb: Câtă rușine mai poate suporta România până când executivul Uniunii Europene, Comisia Europeană, ne va aproba PNRR-ul? Sunt conștient că a fost nevoie de multă muncă să dezvolți 1350 de pagini și alte sute de pagini ale anexelor. Este un efort care merită apreciat, dar mai multă atenție și responsabilitate nu făceau rău deloc. Exact așa cum am spus, de multe ori, public, și în presa și în emisiuni, amatorismul redactării planului este aspru criticat de Comisie. Nu am spus-o cu rea voință, absolut deloc, ci din îngrijorare pentru oameni, care trebuie sa fie beneficiarii finali ai acestui plan, a căror viață trebuie să fie mai bună.

Lipsa de coordonare între cei care l-au redactat, în tihnă, ne pune iar în situația de a fi arătați cu degetul

Stilul pur melancolic, visător al “scrisorii” care te pregătește pentru citirea grămezii de pagini a stârnit multe zâmbete, iar câteva cacofonii au loc de cinste în textul redactat, probabil, pe fugă, în încercarea de a convinge Comisia că suntem buni și merităm banii. Lipsa de coordonare între cei care l-au redactat, în tihnă, ne pune iar în situația de a fi arătați cu degetul. Una se spune în descrierea planului și alta se cere în anexe și în buget. De exemplu, multe prețuri din descrierea planului nu corespund cu cele din anexe sau lipsește sursa datelor folosite pentru justificare. În alte cazuri lipsește chiar sursa de finanțare, se mănâncă multe semne de punctuație și se fac repetiții inutile. Of, mult a fost, mult a mai rămas! Vă spun mai multe săptămâna viitoare, în direct, la TV! Până atunci rămâneți sănătoși!”, a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.