Fructe bogate în fier. De ce sunt atât de importante pentru organism? Fierul este un nutrient esențial pentru funcționarea corpului, deoarece este implicat în procesul de transport al oxigenului, în activitatea mușchilor și a sistemului nervos. Acest mineral poate fi obținut prin fructe precum nucă de cocos, căpșuni și fructe uscate, cum ar fi fistic, nuci sau arahide.
Avantajul utilizării fructelor bogate în fier este că multe dintre ele sunt bogate și în vitamina C, care este o vitamină care promovează absorbția fierului pe bază de plante de către organism, contribuind la prevenirea și tratamentul anemiei.
Cunoașterea fructelor bogate în fier este importantă pentru vegetarieni sau vegani, deoarece prin faptul că nu consumă carne, acestea pot fi o sursă bună de fier pentru a evita deficiența acestuia.
Fructele bogate în fier sunt o alternativă bună pentru a îmbogăți și servesc, de asemenea, ca o alternativă complementară în prevenirea și tratamentul anemiei la copii, adulți sau femei însărcinate. Câteva exemple de fructe care conțin fier sunt:
Fructele menționate sunt deshidratate și uscate, deoarece acesteaau o cantitate mai mare de fier. În plus, au și un conținut mai ridicat de carbohidrați, fiind important să le consumăm cu moderație, deoarece excesul lor poate crește nivelul zahărului din sânge , contribuind la dezvoltarea diabetului. În plus, consumul excesiv de carbohidrați poate favoriza și creșterea în greutate.
Fierul îndeplinește mai multe funcții în organism, deoarece în hemoglobină se combină cu oxigenul, permițându-i să fie transportat și transferat în țesuturi pentru a participa la reacțiile de oxidare, importante în producerea de energie din alimente. În plus, fierul este, de asemenea, important pentru buna funcționare a sistemului imunitar și participă la diferite reacții din organism.
Deficitul de fier afectează buna funcționare a organismului, deoarece activitatea multor enzime implicate în aceste reacții biochimice ale metabolismului sunt afectate.
Pentru a crește absorbția fierului din fructe, este important să acordăm prioritate unei diete variate, bogate în vitamina C, care conține roșii, broccoli, varză purpurie sau portocală proaspătă, deoarece acest nutrient facilitează absorbția fierului. Aflați despre alte alimente bogate în vitamina C.
O altă modalitate de a crește absorbția fierului din fructe este consumul de alimente bogate în vitamina A, cum ar fi morcovii, roșiile și spanacul, deoarece această vitamină promovează și absorbția fierului de către organism.
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…
Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…
This website uses cookies.