Lifestyle

Fructe care conțin mai multă vitamina C decât portocalele. Sunt considerate adevărate ”medicamente naturale”

Fructe care conțin mai multă vitamina C decât portocalele. Sunt considerate adevărate ”medicamente naturale”

Fructe care conțin mai multă vitamina C decât portocalele. Sunt considerate adevărate ”medicamente naturale”. ”Coacăzele chinezești” conțin mai multă vitamina C decât portocalele și întăresc sistemul imunitar. Despre ce este vorba?

Fructe care conțin mai multă vitamina C decât portocalele.  Coacăzele chinezești sunt mai bogate în vitamina C decât portocalele, întăresc sistemul imunitar și contribuie la prevenirea și tratarea unor afecțiuni grave. De asemenea,  ajută la menţinerea tonusului general al organismului și stimulează metabolismul.

Originare din China, au devenit simbol al Noii Zeelande

Originare din Asia, aceste fructe au devenit, în timp, simbol al Noii Zeelande, unde au ajuns, în 1904, prin intermediul unei profesoare.

Isabel Fraser era directoarea celui mai important colegiu de fete din Noua Zeelandă. La întoarcerea dintr-o vacanță în China a dus semințe ale unor fructe exotice și le-a dăruit prietenilor.

Prima recoltă, obținută după 6 ani, a fost foarte modestă, iar fructele au fost denumite ”coacăze chinezești”.

În 1924 s-a obținut prima recoltă ”serioasă”, dar primul export a fost posibil abia în 1952.

Atunci, un renumit horticultor a trimis în Anglia 13 tone de ”coacăze de China”.

În 1959 au fost denumite ”kiwi

În 1959 s-a realizat și primul export în SUA, iar fructele au primit denumirea sub care sunt cunoscute și astăzi. E vorba despre ”kiwi”, după numele păsării naționale a Noii Zeelande.

Un alt motiv a fost și teama exportatorilor că, în plin Război Rece, denumirea de ”coacăze chinezești” nu ar fi fost potrivită.

Fructele de kiwi au avut un mare succes de la început și sunt considerate adevărate ”medicamente naturale”.

Un studiu medical realizat în Italia a arătat că în rândul copiilor care au mâncat kiwi de 5 ori pe săptămână, frecvența bolilor respiratorii a fost cu 50% mai mică decât în rândul celor care au mâncat kiwi doar o dată pe săptămână.

Dar fructele de kiwi sunt bogate și în fibre și, astfel, ajută sistemul digestiv și contribuie la prevenirea tulburărilor gastro-intestinale.

Sunt bogate și în potasiu (care întărește mușchiul inimii) și în crom (care influențează nivelul glucozei din sânge).

Conțin și magneziu (care reduce spasmele musculare și îmbunătățește funcționarea inimii).

Consumul de kiwi contribuie și la menținerea sănătății și elasticității pielii, acest fruct conținâd și vitaminele A și E.

De asemenea, ”coacăzele de China” conțin și complexul de vitamine B și au un puternic efect ”anti îmbătrânire”.