Nutriționiștii recomandă fructele la micul dejun, ele vor furniza energie organismului. Fibrele și vitaminele din fructe întăresc sistemul imunitar. Acestea sunt fructele care ar trebui consumate în fiecare dimineață, pentru a avea energie toată ziua.
Dacă nu le puteți consuma în starea lor naturală, puteți amesteca fructul sau fructele alese cu musli și sau iaurt. De asemenea, puteţi consuma clătite cu salată de fructe sau felii de toast acoperite cu quark şi fructe, scrie apotheken-wissen.de.
O banană pentru micul dejun oferă un impuls energetic ideal: conține zaharuri naturale (zaharoză, fructoză și glucoză), precum și fibre. Bananele sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru sportivi. În plus, bananele conțin așa-numitul hormon al fericirii serotonină, care creează o dispoziție mai bună atunci când starea de spirit este scăzută și în zilele mohorâte. Potasiul și magneziul întăresc inima şi au efecte antihipertensive. Au un conţinut bogat în fibre, mangan, magneziu şi sunt ușor de digerat.
Nutrienții și vitaminele din mere acționează împotriva dezvoltării cancerului, inhibă inflamația și, datorită radicalilor liberi, luptă împotriva procesului de îmbătrânire. De asemenea, conțin o mulțime de fibre, care au efecte benefice pentru flora intestinală. Pectina din mere are un efect de suprimare a apetitului. Bogate în fibre, vitamina C și antioxidanți, merele sunt o sursă excelentă de quercetină, care are proprietăți antibacteriene și stimulează sistemul imunitar. De fapt, quercetina poate fi deosebit de utilă pentru persoanele cu alergii sezoniere. La urma urmei, feliile de măr cu scorțișoară se potrivesc bine cu ovăzul.
Este posibil ca fructele de kiwi să nu fie la fel de populare ca merele și bananele, dar merită un loc la micul dejun sau la orice altă masă a zilei. Conțin vitaminele C, B1, B2, B3, B5 și B6, magneziu, fier, potasiu și acid folic. Magneziul ne ajută să facem față situațiilor stresante, așa că este recomandat să începem munca de zi cu zi cu fructe de kiwi. Vitamina C consolidează sistemul imunitar şi arginina pe care o conțin dilată vasele de sânge și stimulează circulația sanguină.
Pe lângă multe minerale și vitamine, boabele de culoare albastru-închis conțin antocianine, pigmenți vegetali care stimulează formarea de noi celule cerebrale și asigură faptul că neuronii transmit informații mai rapid. Antocianinele pot preveni sau ameliora boala Parkinson și depresia și pot preveni înfundarea vaselor de sânge, astfel încât riscul de infarct, tromboză sau accident vascular cerebral este redus.
Consumul de struguri purifică și curăță rinichii. Numeroșii antioxidanți pe care îi conțin strugurii previn cancerul, protejeaza vasele de sânge, inima și sistemul circulator, menţin sănătatea ochilor și contracarează procesul de îmbătrânire.
6. Citricele
Portocale, grapefruit, lămâi, pomelo, sunt surse excelente de vitamina C, fibre, potasiu și fitonutrienți, au proprietăți antiinflamatorii și pot stimula sănătatea inimii. Au un efect de scădere a colesterolului rău, stimulează digestia și arderea grăsimilor. Consumul de citrice oferă protecţie imunitară şi împotriva cancerului.
Similar cu bananele, perele au un conținut scăzut de acid. Sunt bogate in vitamine și minerale importante, inclusiv potasiu, fier, cupru, iod, zinc și magneziu. Potasiul are un efect ușor drenant și curăță rinichii și vezica urinară.
Un castron de căpșune acoperă întreagul necesar zilnic de vitamina C. Fructele delicioase cu numeroasele lor ingrediente sănătoase conțin doar 30 de calorii la 100 de grame.
Are efect digestiv și conține doar 40 de calorii la 100 g, ceea ce îl face foarte potrivit pentru o dietă. Bromelina conținută în ananas ajută împotriva durerilor în gât, disconfortului bronșic, problemelor digestive şi consolidează sistemul imunitar.
Avocado este un fruct special, deoarece, deși majoritatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidrați, acesta este bogat în grăsimi sănătoase. Este extrem de hrănitor, promovează sănătatea inimii, reduce colesterolul ”rău” (LDL), crescând în același timp colesterolul ”bun” (HDL) și protejează vederea. Cel mai frecvent mod de a-l include în micul dejun este să îl tăiați în felii și să îl consumaţi cu pâine integrală şi cu ou.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.