Actual International

Găselniță inedită la Roma. Un skatepark cu vedere la Colosseum. Liderii orașului antic au o țintă

Găselniță inedită la Roma. Un skatepark cu vedere la Colosseum. Liderii orașului antic au o țintă
Twitter

Nimic nu se construiește pe Pământ fără un scop precis. Este și cazul unui skatepark cu vedere la Colosseum care oferă Romei o atracție turistică modernă. Despre ce se dorește prin aceasta, în cele ce urmează.

Găselniță inedită. Un skatepark cu vedere la Colosseum. Liderii orașului antic au o țintă

Un skatepark cu vedere la Colosseum oferă Romei o atracție turistică modernă. Liderii orașului antic speră astfel ca noua zonă de recreere să atragă mai mulți vizitatori din străinătate. Găselnița inedită i-a impresionat deja pe talentații de acasă.

Foto: New YorkTimes

Băieți adolescenți, în majoritate, din Roma Nord, Ostia, Prenestina, Monterotondo și alte suburbii, care au venit în centrul Romei, cu plăcile în mână, pentru a face heelflip, airwalk și boardslide printre obstacolele noului skatepark, care a fost deschis pentru public chiar înainte de Crăciun.

„Eram disperați; nu aveam nimic”, a declarat Lorenzo Ficini, în vârstă de 27 de ani, un specialist în marketing și skateboarder care, ca la un semn, s-a apropiat de un reporter, pentru a spune că vrea să mulțumească orașului pentru skatepark. Un triumf neașteptat în materie de relații publice.

„Pentru noi, este un vis devenit realitate – structura este grozavă. Și apoi”, a spus domnul Ficini, dând din cap spre sud, unde arcurile superioare ale Colosseumului apăreau deasupra unui rând de copaci. „Aveți asta. Este minunat.”

Skatepark-ul  este cocoțat pe Dealul Oppian, așa cum este cunoscută din antichitate această zonă care domină amfiteatrul din secolul I  și este lăudat azi de către oficialii orașului Roma ca fiind skatepark-ul cu cea mai bună priveliște din lume.

„Vorbim despre o oportunitate foto,” a declarat și Alessandro Onorato, membru al Consiliului Municipal din Roma, responsabil pentru turism și evenimente.

Locația unică, a spus el, a ajutat la convingerea World Skate, organismul care guvernează toate sporturile pe roți de patinaj, că ar trebui să organizeze o competiție de skateboarding stradal la Roma, vara trecută. Evenimentul a atras sute de sportivi de top din întreaga lume. Iar numărul doritorilor de a veni aici este într-o continuă creștere.

„Arată cum un eveniment unic poate avea un impact de lungă durată asupra unui oraș”, a mai spus oficialul Romei, Onorato, pentru New York Times, ediția de marți, 10 ianuarie 2023.