Info Actual > Diverse > Gastroenterolog: Vegetarienii trăiesc mai puțin! Nu putem lua proteinele doar din vegetale
Diverse

Gastroenterolog: Vegetarienii trăiesc mai puțin! Nu putem lua proteinele doar din vegetale

Gastroenterolog: Vegetarienii trăiesc mai puțin! Nu putem lua proteinele doar din vegetale

Andrei Hadar, gastroenterolog, a vorbit despre dieta vegetariană, având în vedere că din ce în ce mai mule persoane optează pentru acestui tip de regim. Dacă este sau nu benefic, aflați din rândurile următoare!

Specialistul a subliniat la Antena 3 că popoarele carnivore trăiesc mai mult decât cele care au un consum redus de carne.

Gastroenterolog: “Dieta, în general, trebuie să fie echilibrată. Nu există niciun studiu care să dovedească că dietele vegetariene sunt bune. Din contră, popoarele care consumă proteine animale sunt nordicii și trăiesc cel mai mult.

Dieta trebuie să fie echilibrată, trebuie să mănânci și vegetal și animal, dar nu mănânci un pui pe zi. Un om normal are nevoie de un gram de proteină pe zi, pe kilogram de corp.

Este important să mănânci la timp, să mănânci diversificat și să nu mănânci ceea ce nu trebuie să mănânci.

Nu există studii care să demonstreze eficiența regimului vegetarian

Există studii ce demonstrează că carnea roșie poate favoriza cancerul colonic, dar depinde cât mănânci. Orice exagerare nu este bună, chiar dacă este vegetală sau animală. Trebuie să mâncăm de toate, dar echilibrate.

O salată pe zi, două fructe pe zi sunt foarte bune, pentru că aceste alimente ne aduc unele din acele microelemente cum este zinc, magneziu, dar și vitamine și minerale”, explică medicul.

Organismul nu își poate lua proteinele doar din vegetale

“Fără proteine, alimentarea corpului este foarte importantă și nu putem lua proteinele doar din vegetale. Există 10 aminoacizi care nu pot fi luați decât din hrana animală”, a mai adăugat el.

Regimul vegetarian și impactul în ulcer sau gastrită

“Dieta în ulcer și în gastrită se rezumă la faptul că mănânci ceea ce își priește. Dar repet, pe termen lung, cu siguranță aceste diete fac rău.

Spre exemplu, indienii mănâncă foarte multe zarzavaturi și suedezii foarte multă carne. Dieta echilibrată este cel mai important lucru.

Vegetarienii trăiesc mai puțin, nu există studii care să demonstreze că vegetarienii trăiesc mult și nici că sunt feriți de boli. Fără proteine animale suntem descoperiți. Că le luăm din ouă, din carne sau din lactate, organismul are nevoie de ele”, a precizat medicul Andrei Hadar.