Lifestyle

Germania, în pericol să îi fie devorată o mare suprafață de pământ de către niște insecte „de import”

Germania, în pericol să îi fie devorată o mare suprafață de pământ de către niște insecte „de import”

O colonie de furnici argentiniene a invadat localitatea Baden-Witenberg din Germania. Denumite de către portalul planet-wissn.de ca fiind „cel mai mare prădător din lume”, aceste insecte amenință ecosisteme întregi, prin crearea de supercolonii care se pot întinde pe mii de kilometri.

Cel mai lung drum al furnicilor are 6000 de kilometri

La sfârșitul lunii noiembrie, inspectorul de dăunători Johann Ekov a descoperit primul caz de „cel mai mare prădător din lume” la Heilbronn. Acest tip de furnici, considerate specie invazivă, sunt originare din America de Sud, Argentina și în ultima perioadă au ajuns în aproape toate zonele temperate și subtropicale.

Acestea distrug speciile native de furnici, pe care le privează de nutrieniți. Potrivit steemit.com, furnicile argentiniene sunt foarte rele și atacă și cuiburile altora. Cel mai mare drum pe care furnicile le-au făcut până acum are 6000 de kilometri lungime și se întinde de la coasta de nord a Italiei prin Franța și Spania și de-a lungul coastei Atlanticului prin Portugalia până în nord-vestul Spaniei.

Furnici argentiniene sunt omnivore

Și mai grav este faptul că acest tip de furnici este omnivor, adică pot mânca absolut orice, dar specialiștii spun că le plac dulciurile, mierea, fagurii de miere, dar și alimentele grase și uleioase pe care le găsesc prin gospodării.

Prin contaminarea alimentelor, acestea pot transmite boli periculoase. Furnicile și-au schimbat acum și comportamentul, lucru care l-a făcut și pe cercetătorul Johann Ekov să-și pună semne de întrebare și au început să intre în casele oamenilor. În plus, aceste ființe s-au obișnuit să trăiască în tot felul de condiții. „Ne luptăm cu ele în grădini sau pe terase de câțiva ani. Furnicile s-au adaptat să trăiască în condiții mai dure”, a spus acesta.

Fiecare colonie conține milioane de insecte

Ușor adaptabile, specialiștii susțin că aceste furnici își fac cuiburi de obicei în solul umed, aproape de clădiri, de-a lungul trotuarelor sau sub plăci, dar pot să trăiască și în sol, sub lemn, bușteni, moloz sau diferite straturi vegetale. În general, cuiburile lor măsoară până la 20 centimetri adâncime. Ele ajuns la stadiul de adult în doar 74 de zile, iar coloniile conțin sute de regine.