Lifestyle

”Gura iadului” sau pasaj spre lumea interlopă, se întreabă oamenii din Siberia

”Gura iadului” sau pasaj spre lumea interlopă, se întreabă oamenii din Siberia

Sătenii din Batagay, Yakutia, Siberia, Rusia, sunt alarmați de faptul că în regiunea lor s-a deschis o „gură a iadului„. Imaginea este descrisă ca fiind ”o deschidere gigantică, în pământ”. Aceasta reprezintă pentru unii oameni ”gura iadului”, în timp ce alții o văd ca fiind un pasaj spre lumea interlopă subterană.

 ”Gura iadului” sau pasaj spre lumea interlopă, se întreabă oamenii din Siberia

Localnicii numesc deschiderea ciudată o „gură spre iad”. Rapoartele oficiale locale, care supraveghează fenomenul, spun că masa care se scufundă continuă să crească zilnic și să afecteze, totodată, natura.

Imaginile din craterul Batagaika arată o masă uriașă de Pământ care se scufundă și care pare să tragă tot ce se află în jurul său. Cauza craterului, după cum spun specialiști geologi, este ”topirea terenului de permafrost”, titrează Mirror.

Pământul din acest loc a fost înghețat, permanent, în timpul Epocii Glaciare Cuaternare, acum 2,58 milioane de ani. Când zona de pădure a fost defrișată în anii 1960, lumina soarelui a ajuns la sol și a început să îl încălzească. Gheața din sol a început să se topească și acest lucru a făcut ca solul să se compacteze, să se prăbușească și să se afunde. Craterul Batagaika nu s-a stabilizat și continuă să crească, menționează aceeași sursă.

Atenție! ”Gurile de Iad” se pot extinde în întreaga lume

Mai multe „guri de iad” ar putea apărea, în curând, în întreaga lume din cauza impactului încălzirii globale asupra planetei. Pe măsură ce Pământul continuă să se încălzească, acest lucru ar putea duce la faptul că o mai mare parte din suprafața sa ar putea fi atinsă de temperaturi mai ridicate, iar gheața din adâncul suprafeței ar putea începe să se topească din ce în ce mai mult.

Craterul Batagaika, care este luat ca exemplu, a fost măsurat încă din anii 1980, iar în prezent are o lungime de aproximativ un kilometru și o adâncime de 86 de metri. Pământul deschis scoate la iveală straturi de sol vechi de 120.000 până la 200.000 de ani, posibil până la 650.000 de ani, conform datării preliminare a celui mai mic strat, spun geologii.

Acest lucru ar face ca aceasta să fie cea mai veche zonă scufundată descoperită din Eurasia. Mișcarea de prăbușire nu s-a stabilizat și nu poate fi oprită, astfel încât, acum, se adaugă încă aproximativ 20-30 de metri, în fiecare an. Extinzându-se într-un asemenea ritm, craterul va continua să înghită tot ce se află în jurul său, până când se va stabiliza.

Poporul care locuiește în regiune crede că acolo este o lume a spiritelor

Mai îngrijorător este faptul că localnicii au raportat că au auzit și niște bubuituri tulburătoare venind dinspre sit. Poporul Yakut, care locuiește în zonă, are credința că există o explicație supranaturală, vorbind despre faptul că acolo se află o lume a spiritelor. Cultura lor este bine conectată cu mediul înconjurător și se bazează pe vânătoare, vânătoare cu capcane și pescuit pentru subzistență. Ei pot fi găsiți trăind în Rusia, dar există, de asemenea, populații mici în Kazahstan, Ucraina și Letonia.

Cercetătorul Julian Murton, care a studiat deschiderea, de asemenea, a găsit doar rocă, fără nicio poartă sau pasaj în partea de jos.

O expediție efectuată în 2018 de către Universitatea Federală de Nord-Est și Universitatea Kindai din Japonia a găsit un pui de cal conservat în Batagay. Puiul avea o vechime de aproximativ 42.000 de ani și prezenta intact părul, dar și organele interne. Oamenii de știință au reușit chiar să extragă sânge lichid din corpul conservat, dar încă se mai fac cercetări și rezultatele finale nu au fost, încă, anunțate.

Foto: Mirror/video: BBC/YouTube