Info Actual > Culinar > Gustare de seară recomandată de Cori Grămescu: hummus de caju. Uite cât de simplu se prepară
Culinar

Gustare de seară recomandată de Cori Grămescu: hummus de caju. Uite cât de simplu se prepară

Gustare de seară recomandată de Cori Grămescu: hummus de caju. Uite cât de simplu se prepară

Caju (sau Acaju) este un copac din familia Anacardiaceae, originar din Brazilia, membru al aceleiași familii din care face parte fisticul și fructul mango. Fructele acestuia sunt comestibile și se numesc alune caju, sau alune acaju.

Alunele caju sunt recomandat de specialiști să fie consumate, între mese, pe stomacul gol. Pentru cei ce nu știu, nucile caju se poate găti,iar Cori Grămescu pregătește din ele o pastă de humus. Ea spune că acest preparat este foarte nutritiv şi abundă în grăsimi sănătoase.

Gustarea de seară care nu îngrașă

Uite cum pregătește Cori Grămescu humus de caju:

„Preparare: 125 g caju şi 80 g muguri de pin se lasă la hidratat 4-12 ore, se spală bine şi se pun în blender împreună cu 5 roşii uscate, un căţel de usturoi, 2 linguri tahini, zeamă de la o jumătate de lămâie, un praf de sare şi o ceşcuţă de apă, care se adaugă treptat. Se mărunţeşte compoziţia până ajunge o pastă fină, amestecând din când în când cu blenderul oprit. Ies cam 6-8 porţii din cantitatea de mai sus. Se mănâncă cu bețe din legume (ardei, castravete, morcov).

Este foarte nutritiv şi grăsimile sănătoase din mugurii de pin taie pofta de mâncare, ceea ce face această gustare o soluţie ideală pentru snack-ul de dinainte de cină”, este recomandarea făcută de Cori Grămescu, pe contul personal de socializare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Cori Gramescu (@corigramescu)