Știri pe scurt

Hackerii au dezvoltat o nouă fraudă pe internet, avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică

Sursă foto: G4.Media
FOTO: G4Media

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează utilizatorii rețelelor sociale să fie foarte prudenți atunci când navighează pe Internet. Mai nou, hackerii folosesc trucuri pentru a-i determina pe internauți să acceseze diferite linkuri care îi direcționează spre siteuri malițioase sau frauduloase.

„Un astfel de caz a fost prezentat săptămâna trecută de către CyberM.ro: atacatorii se foloseau de conturi compromise pentru a lansa mesaje false cu un caracter tragic, în care anunțau moartea anumitor persoane în urma unor accidente. Ținta principala a atacatorilor era, evident, stârnirea curiozității sau panicarea utilizatorilor pentru a face click pe link, cu scopul de a afla mai multe detalii.

La o primă analiză, utilizatori din România care accesau acel link erau redirecționați către un clip pe Youtube, ceea ce arată ca un hoax. Este însă posibil ca în alte cazuri similare utilizatorul să fie redirecționat către conținut malițios!”, afirmă reprezentanţii DNSC, potrivit Agerpres.