Știri pe scurt

Hoți prin SMS! Ce trebuie să faci dacă ești contactat astfel

Hoți prin SMS! Ce trebuie să faci dacă ești contactat astfel

Există o țeapă care s-a propagat printre români în ultima perioadă. Fii pe fază dacă primești acest SMS. Infractorii trimit prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau sms un anunț prin care sunt prezentate oportunități de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide, avertizează vineri Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Specialiştii DNSC le explică utilizatorilor că nu ar fi recomandat să creadă orice ofertă venită pe mail, sms, platorme de mesagerie sau social media.

Ofertele legitime de angajare nu vin prin mesaje simple de la persoane străine şi necesită un proces de recrutare mai complex şi mai îndelungat decât o simplă conversaţie pe platforme de mesagerie. Evitaţi furnizarea de date sensibile – date personale, date de autentificare sau date financiar-bancare – în cazul în care vă sunt solicitate explicit prin astfel de mesaje nesolicitate”, arată reprezentanţii DNSC.

Aceştia spun că, dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, trebuie să verificaţi existenţa ei pe canalele oficiale de comunicare ale companiei în cauză.