Lifestyle

HUMMUS de casă, rapid și gustos! Rețeta pe care este musai s-o aveți în repertoriu

HUMMUS de casă, rapid și gustos! Rețeta pe care este musai s-o aveți în repertoriu

HUMMUS de casă, rapid și gustos! Rețeta pe care este musai s-o aveți în repertoriu. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție este de părere că nu trebuie să dăm banii pe alimente scumpe pentru a mânca sănătos.

Conform specialistului, cu un pic de imaginație și o gestionare bună a resurselor putem avea un plan alimentar sănătos cu mai puțin de 25 de lei pe zi.

HUMMUS de casă, rapid și gustos! Rețeta pe care este musai s-o aveți în repertoriu. Hummus cald cu salată asortată – pentru hummus avem nevoie de o conservă de năut pe care o scurgem și spălăm bine boabele de năut, apoi le punem la fiert în apa cu un vârf de linguriță de bicarbonat. După ce au dat în clocot 2-3 minute le luăm de pe foc și le scurgem în sită. În mixerul de bucătărie punem boabele de năut calde, o lingură tahini, un cățel de usturoi, zeama de la o lămâie și o legătură de pătrunjel tocată mărunt. Îl mâncăm cu o salată asortată făcută cu baby spanac, ruccola, castravete, ridichi, roșii, ardei copt, 10 măsline verzi și o lingură de capere cu dressing de oțet balsamic, sare și piper.

O dieta corectă trebuie să fie sustenabilă și să includă toate grupele alimentare

Nutriționistul Cori Grămescu demontează mitul conform căruia mâncarea sănătoasă este și una scumpă. Cheia unei alimentații sănătoase, inclusiv a slăbirii constă în primul rând în consumul de ingrediente naturale, neprocesate, generice.

„O dieta corectă trebuie să fie sustenabilă și să includă toate grupele alimentare, fără să restricționeze major aportul alimentar zilnic. Este foarte important să consumăm minim 600 g de legume pe zi, la fel cum este esențial să mâncăm la fiecare masă proteine de bună calitate, în cantitate moderată. Însă nu trebuie să cădem în capcana ‘alimentelor minune’ scumpe care pot fi cu ușurință înlocuite cu alimente locale mult mai ieftine și la fel de benefice organismului. De exemplu, oricând borccoli-ul poate fi înlocuit cu conopida sau varza, zucchini cu dovlecei, mango cu piersici, sau tonul cu palamida, un peste care creste în Marea Neagră și care are tot la fel de multe proteine ca tonul de cea mai bună calitate, explică nutriționistul și fondatorul platformei de diete yummdiet.com Cori Grămescu.