Lifestyle

Ilie Năstase vine cu o declarație inedită: „Și Ceaușescu era filat…”! Cine l-a ”turnat”?

Ilie Năstase vine cu o declarație inedită: „Și Ceaușescu era filat…”! Cine l-a ”turnat”?

Celebrul tenismen Ilie Năstase se numără printre sportivii români urmăriți de securiștii fostului dictator al României, Nicolae Ceaușescu. Cine l-a ”turnat” pe celebrul sportiv?

Miercuri seara în direct la Antena 3, în emisiunea ”News Hour with CNN, Ilie Năstase, fost tenismen și om de afaceri, a vorbit sportivii români care erau urmăriți non-stop de Securitate în timpul lui Ceaușescu.

Ilie Năstase vine cu o declarație inedită: „Și Ceaușescu era filat…”

„Ei aveau obiceiul să racoleze și dintre sportivi. Toți sportivii de la Dinamo, indiferent de sportul practicat, erau racolați, pentru că ei stăteau între sportivi. Știu și nume, dar nu vreau să le dau. Și atunci era mai ușor pentru ei să afle ce gândește sportivul. La mine era greu că eu mai înjuram pe arbitru, mai înjuram pe ăla, pe cine mai trebuia să înjur eu atunci, mă lăsau mai în pace, dar vreau să vă spun că și Ceaușescu era filat, ca să știți. Deci, Securitatea nu era Ceaușescu, erau ei. Care sunt și astăzi, dar s-au schimbat din Securitate au devenit Serviciul Român de Informații. Pe cine spionează ei? Pe români. De ce nu-i spionează pe străini? Ce au cu românii?”, a declarat Ilie Năstase.

Cine l-a ”turnat” la Securitate pe Ilie Năstase?

Întrebat dacă a reușit să citească dosarele, după ce au fost desecretizate, și dacă a aflat vreun nume care l-ar fi ”turnat” la Securitate, marele sportiv a răspuns: NU.

„Nu! Și de asta nici nu am dorit să le văd, că dacă aflam că vreun prieten de-al meu a dat despre mine informații atunci nu mai dormeam noaptea și muream mai repede”, a mai precizat fostul tenismen Ilie Năstase, în direct la Antena 3.

Rapoartele Securității, scoase la lumină de un scriitor

„Telefoanele erau interceptate, uneori erau și microfoane ambientale montate în casă. Sub multe aspecte este redată această urmărire. Fotografii doar trei patru din timpul unui filaj din 1978, dar sunt documente în care se menționează că s-au făcut fotografii, dar acestea au dispărut de la dosar”, povestește scriitorul Stejarel Olaru.