Categories: Social

Impactul restricțiilor pentru români. Dr. Adrian Marinescu explică: ”E un RISC. Soluția CLARĂ”

Impactul restricțiilor pentru români. Specialistul în boli infecţioase la Institutul Matei Balş din Capitală, a explicat, pentru DC NEWS, ce ar trebui să aşteptăm de la măsurile de restricţie intrate în vigoare de luni, 9 noiembrie, dar şi unde s-ar putea face diferenţa. În plus,doctorul a vorbit şi despre testarea în masă a populaţiei.

„Foarte adevărat este că nimeni nu va putea spune cu exactitate ce se va întâmpla în plan practic după aceste restricţii. Putem, însă, să ne gândim că, dintre aceste măsuri, unele probabil nu vor fi atât de eficiente. Mă refer aici la restricţionarea pe timp de noapte. E greu de crezut că va influenţa foarte mult. Sunt, de asemenea, şi măsuri care ar trebui să facă o diferenţă, ca de exemplu telemunca. Pentru că, aşa cum s-a demonstrat, la locul de muncă apar uşor focarele.

Impactul restricțiilor pentru români. Dr. Adrian Marinescu explică: ”E un RISC. Soluția CLARĂ”

Legat de petrecerile private, aici e de discutat. Petrecerea privată e una, faptul că oamenii se întâlnesc într-un grup numeros acasă e alta. Aia e nu e petrecere privată, dar totuşi regulile nu se respectă. Putem explica, legat de risc, că este ceva real. E vorba de familia extinsă, de grupul de prieteni şi cunoscuţi, nu de părinţi şi copii. Dacă nu respecţi principiul prevenţiei, pentru că spui că ştii acea persoană, e un risc, te poţi infecta!

Peste aceste măsuri, ajungem la lucrurile mai mult decât restrictive. Dacă s-ar înţelege că orice persoană pe care o cunoaştem poate fi potenţial infectată, s-ar face diferenţa. Fiecare dintre noi trebuie să se ferească, nu e vorba de reglementare. Mai avem şi cazuri izolate de iresponsabilitate. Ei sunt o minoritate, dar fiind contagioşi, pot declanşa un focar”, a declarat medicul Adrian Marinescu în exclusivitate pentru DC NEWS.

Testarea în masă, o soluţie?

„Nu există testare în masă. Nu poate să o facă nimeni. Ar însemna că testăm milioane de oameni la intervale regulate de timp. Vorbim de testare extinsă. E o soluţie clară! Ideal ar fi să testăm măcar 1 la sută din populaţie pe zi. Dacă nu avem capacitate cu teste PCR, vor veni testele rapide şi putem aşa. E vorba de cel puţin 150.000 – 200.000 de oameni pe zi”, a mai spus medicul.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

o zi ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

o zi ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

o zi ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

2 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

2 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

2 zile ago

This website uses cookies.