Lifestyle

În cât timp își face efectul vaccinul anti-COVID-19. Ce risc de infectare există între două doze?

În cât timp își face efectul vaccinul anti-COVID-19. Ce risc de infectare există între două doze?

Încep să sosească mai multe clarificări și informații cu privire la administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech, care, după Regatul Unit a fost autorizat și în Bahrain.

Specialiștii afirmă că există protecție totală după 28 de zile

Mike Ryan, expert al Organizației Mondiale a Sănătății, a explicat că „datele ne spun că protecția ar putea să nu dureze o viață și, prin urmare, pot apărea noi infectări, vaccinurile nu înseamnă zero Covid ”.

Între timp, mai reiese şi că administrarea vaccinului nu este chiar atât de simplă. O singură doză nu va fi suficientă, după 12 zile de la administrare se va dezvolta o protecție parțială împotriva virusului, după alte trei săptămâni se va administra cea de-a doua doză, iar apoi se va ajunge la cea de-a 28-a zi, când, în teorie, subiectul ar trebui să aibă o protecție totală. Cel puțin conform celor văzute în timpul experimentării.

Prin urmare, cei care vor fi supuși primei vaccinări vor trebui să ia în considerare faptul că protecția nu va fi totală și, prin urmare, riscul de infectare va continua să existe.

Există, de asemenea, un al doilea factor care, așa cum a subliniat cotidianul Il Messaggero, este de mare interes pentru oamenii de știință.

Vaccinul în cauză ar trebui, cel puțin în conformitate cu ceea ce spun studiile, să aibă o eficacitate de 95%. Ceea ce atrage atenția pare a fi injecția în sine. Subiectul trebuie ținut sub control și, tocmai din acest motiv, regiunea Lazio a anunțat că vaccinul Pfizer va fi administrat doar în spital. Unii dintre voluntarii care au fost supuşi celei de-a treia faze de testare au fost intervievați de CNN şi păreau destul de entuziaști, însă au explicat clar că vaccinarea nu este chiar o plăcere.

Efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19

Un canadian, în vârstă de 24 de ani, a explicat că „ injecția efectivă i-a părut, la început, un clasic vaccin antigripal, o uşoară înţepătură pe braț. Când a ieșit din spital, rigiditatea s-a agravat puțin. Efectele secundare sunt mai degrabă localizate”. Și a fost doar prima înțepătură. Odată cu cea de-a doua a apărut febra și oboseala.

Experții au oferit detalii despre reacții normale ale sistemului imunitar, semn că vaccinul acționează. Apare însă o întrebare: cei care nu au un sistem imunitar perfect, poate din cauza faptului că suferă de boli neurodegenerative, la ce ar trebui să se aștepte? Ar fi bine de ştiut.

În acest context, ministrul italian al sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că pentru toate vaccinurile pe care Italia le-a ales, va fi asigurat un sistem de monitorizare a sănătății, pentru a urmări evoluțiile persoanelor vaccinate.

Rezza a explicat că „nu există dovezi care să ne spună că cine a fost infectat sau bolnav nu poate fi vaccinat, așa că, în teorie, oricine poate primi vaccinul Covid.

Așadar, toată lumea este vaccinabilă, depinde doar de priorități. Vârstnici sau tineri? Primii sunt cei mai fragili, dar cei din urmă răspândesc cel mai mult virusul.

„În cazul Sars-CoV-2 avem nevoie de mai multe date, trebuie să înțelegem dacă vaccinurile vor proteja împotriva bolilor sau chiar a infecțiilor”.