Categories: Lifestyle

Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi într-o prăjitură cu gem. Mulți îl ignoră

Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi într-o prăjitură cu gem. Mulți îl ignoră

Pe lângă faptul că previne cancerul, îmbunătățește vederea, previne bolile de inimă, hrănesc pielea, morcovul, denumită și leguma miraculoasă, este folosit frecvent de maeștri bucătari, dar și cofetari.

Astăzi vă prezentăm o dulceață de morcovi. Maeștrii cofetari spun că această dulceață este ingredientul secret al prăjiturilor cu gem. Rețeta este simplă și se prepară în câteva minute. Gustul deosebit al acestei dulcețe va face dintr-o prăjitură banală cu gem una demnă de orice masă de sărbătoare. Rețeta este probată.

Pentru 4 borcănele ai nevoie de următoarele ingrediente:

1 kilogram de morcovi
1 kilogram de zahăr
4 lămâi
migdale
4 linguri de cognac

Mod de preparare:

Modul de preparare este foarte de simplu. Primul pas este pregătirea morcovilor. Taie morcovii rondele şi pune-i la fiert, aşa încât să fie acoperiţi de apă.

Orice gospodină spune că prepară dulcețurile la foc mic. Asta vă recomandăm și noi. Iar când au încep să fiarbă, amestecă-i până devin un piure. După acest procedeu se adaugă zahărul, apoi zeama de la patru lămâi şi coaja rasă de la două lămâi. Trebuie sa fiți atenți ca partea alba și amară a cojii de lămâie să nu fie rasa.

Compoziţia se amesecă până când devin gem. pentru un plus de gust adaugă în dulceața de morcovi migdalele prăjite şi coniac. Specialiștii spun că dulceața se amestecă și după ce ai luat-o de pe aragaz. Când s-a răcit, se pune în borcane și se fierbe la bain marie.

 

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

13 ore ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

15 ore ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

17 ore ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

o zi ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

o zi ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

o zi ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Casa cu neguri

This website uses cookies.