Lifestyle

Îngrijirea câinelui pe timp de iarnă. Sfaturi și recomandări

Îngrijirea câinelui pe timp de iarnă. Sfaturi și recomandări

Îngrijirea câinelui pe timp de iarnă. Sfaturi și recomandări. Chiar unii se gândesc că cei mai buni prieteni nu au nevoie de o îngrijire mai specială pe timp de iarnă, acele persoane se înșeală. Specialiștii în creșterea și îngrijirea animalelor de companie spun că trebuie să ținem cont de două lucruri: alimentație și adăpost.

În această perioadă, proprietarii animalelor de companie trebuie să știe câteva lucruri esențiale despre hrană și adăpost: mese calde, un cotet uscat si călduros si de cineva cu care sa se joace. Iată cum îngrijim câinele de curte în sezonul rece ca sa îl menținem sănătos si fericit. 

Îngrijirea câinelui pe timp de iarnă. Sfaturi și recomandări

În general căinii nu au nevoie de haine. Mulți oameni îmbracă animalele pentru că le este lor frig. Multe rase de căini nu au nevoie de haine. Nici chiar cei care stau la bloc care sunt scoși afara zilnic. Aceștia se adaptează treptat la temperaturile scăzute. Însă asta nu înseamnă că puteți să stați cu el afara 8 ore.

 

Cotețul câinilor

Cotețul pentru câine este că și o casa pentru om. Pe lângă protecție la ploaie, cotețul trebuie să ofere protecție la frig, umezeala sau un loc de odihna comod. Astfel, cotețul trebuie să fie pe mărimea câinelui. Un coteț prea mic îl obliga să scoață picioarele afara, iar un coteț prea mare nu este bun pentru că se pierde căldură degajata de corpul lui.

Locul unde este așezat este și el important: ferit de curenți de aer, eventual lipit de o construcție sau sub un copac, cu fata spre sud, expus soarelui. Verificați cușcă de eventuale fisuri sau gauri pe unde ar putea pătrunde vântul sau precipitațiile.

Nu bagați paturi în coteț pentru că nu fac bine decât pe moment din cauza că trag umezeala. Daca vreți să-i faceți un bine câinelui izoleazati-i cotețul cu polisiren, ridicați-i cotețul cu o palma (10 cm) de la sol sau faceți-i o mica streașină să nu-i ploua înăuntru.Cele mai bune așternuturi sunt rumegușul, paiele sau fanul, care trebuie schimbate periodic.

Alimentația pe timp de iarnă

Pe durata iernii treceți la o dieta cu 25% mai crescuta caloric, mai bogata în grăsimi. Sunt binevenite și suplimentele de vitamine, în special A, E și grupul B, pentru o piele și o blana sănătoasă. Neapărat în alimentația câinelui de curte trebuie să intre supa și ciorba calda. Puteți să-i suplimentați porțiile de hrana sau puteți să-i oferiți o masa în plus.

Apa să fie mereu disponibila câinelui. Pentru că este greu să fie menținută neînghețată la temperaturi cu minus, verificați și schimbați-o de câteva ori pe zi. Puneți în castron apa călduță, care să înghețe mai greu. Castroanele din metal conduc mai rapid răcoarea, în consecință răcesc mai repede apa. Optați pentru cele din plastic sau cauciuc. Pentru a preveni formarea pojghiței de gheata pe toață suprafață, amplasați o bila de plastic plutitoare, potrivit animalzoo.ro.