Info Actual

Info Actual > Politică > Intențiile nebănuite ale lui Donald Trump. Noi detalii despre planurile americanului
Politică

Intențiile nebănuite ale lui Donald Trump. Noi detalii despre planurile americanului

Intențiile nebănuite ale lui Donald Trump. Noi detalii despre planurile americanului

Intențiile nebănuite ale lui Donald Trump. Noi detalii despre planurile americanului. De astăzi, Donald Trump nu mai este președintele Americii, dar și-a anunțat admiratorii ce vrea să facă după această zi importantă pentru America.

Donald Trump nu renunță la scena politică. fostul președinte ales de americani în urmă cu 4 ani vine cu un nou proiect: înființarea unui nou partid politic.

Trump dorește înființarea unui partid politic

Trump a discutat cu apropiați posibilitatea formării unui nou partid politic. Pentru a-și păstra astfel influența după plecarea sa de la Casa Albă, scrie Ouest-France, potrivit evz.ro.

Trump nu a concurat niciodată la nicio alegere înainte de triumful său din 2016. În discuții cu mai mulți consilieri vrea acum să-și facă propria formațiune politică, scrie și The Wall Street Journal.

Cum se va numi partidul lui Trump?

Conform surselor citate, Trump vrea ca noul partid să se numească Patriot Party, Partidul Patrioților.

În discursul său de adio, cel de-al 45-lea președinte al SUA a spus, dealtfel, că mișcarea Make America Great Again „nu face decât să înceapă”.

Ce se întâmplă cu Trump după această zi istorică? Va mai putea candida la funcția de președinte?

Donald Trump a părăsit Washingtonul, cu câteva ore înainte de învestirea lui Joe Biden ca al 46-lea preeșdinte al SUA. Trump va merge la reședința sa din Florida, în condițiile în care ar putea fi investigat de-acum pentru afacerile sale, dar și în Senat îl așteaptă un proces legat de implicarea în asaltul asupra Capitoliului din 6 inauarie, pentru care a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților.

Dacă Trump va fi găsit vinovat în Senat, i-ar putea fi interzis dreptul de a candida din nou la președinție în 2024, în condițiile în care, potrivit unor surse citate de The Wall Street Journal, s-ar pregăti să-și lanseze propriul partid care ar urma să se numească Partidul Patrioților