Info Actual

Info Actual > Social > ÎPS Teodosie, recomandări pentru credincioși: Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare
Social

ÎPS Teodosie, recomandări pentru credincioși: Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare

ÎPS Teodosie, recomandări pentru credincioși: Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare

ÎPS Teodosie, recomandări pentru credincioși. Arhiepiscopul Tomisului a transmis astăzi un mesaj de sărbătoarea Bobotezei și a oferit sfaturi pentru credincioșii români.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului a intervenit astăzi la România TV, chiar înainte de slujba de Bobotează, unde a explicat cât de importantă este această sărbătoare.

ÎPS Teodosie, recomandări pentru credincioși: Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare

”Suntem la Boboteaza anului 2021. Sigur că am trecut de anul 2020 cu multe încercări, ca printre niște nori am trecut și am ajuns iată în zorii anului 2021. Astăzi se arată o zi frumoasă ca să poată să vină credincioșii să participe la sărbătoarea noastră. Este mai importantă fiind la malul Mării. Boboteaza vine cu daruri și bucurii. Darurile de Bobotează aduc puteri vindecătoare”, a declarat ÎPS Teodosie.

În momentul în care a fost întrebat cum comentează faptul că autoritățile au solicitat să nu meargă la slujbă mai mult de 3.000 de persoane, ÎPS Teodosie a răspuns:

”Câți au loc toți să vină, să stea la distanță, dar sărbătoarea însemnează bucuria tuturor. Nu trebuie să limităm. Așa avem de la părinții bisericii și înaintașii noștri tot așa au spus ca la sărbătorile mari să slujească toți părinții, să vină multă lume, pentru că toți trebuie să ia darurile sărbătorii. (…)”, a susținut ÎPS Teodosie.

În plus, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a mai fost întrebat și dacă îi este teama de faptul că s-ar putea infecta cineva cu temutul virus.

”Cum să ne fie frică. Fiind darurile Bobotezei acolo nu se infectează nimeni. Acolo este har și putere. Eu nu m-am infectat și am stat lângă atâția oameni. Sigur că trebuie să respecte regulile sanitare. Unde voiește Dumnezeu se biruiește rânnduiala firii. Dumnezeu trece peste orice, este doctorul suprem, astfel noi avem nădejdea că Boboteaza ne va aduce mai multă bucurie și va alunga frica de boală și însăși boala”, a mai declarat ÎPS Teodosie.