Info Actual

Info Actual > Politică > Israelul protestează oficial faţă de întâlnirea ministrului rus de externe cu secretarul organizației teroriste Jihadul Islamic Palestinian
Politică

Israelul protestează oficial faţă de întâlnirea ministrului rus de externe cu secretarul organizației teroriste Jihadul Islamic Palestinian

Israelul protestează oficial faţă de întâlnirea ministrului rus de externe cu secretarul organizației teroriste Jihadul Islamic Palestinian.

Ministerul israelian de Externe a transmis, prin reprezentantul său la Moscova, un protest oficial în legătură cu întrevederea pe care a avut-o ministrul rus de externe cu secretarul organizaţiei teroriste Jihadul Islamic Palestinian. Potrivit cotidianului “Jerusalem Post”, Rusia reafirmă angajamentul pentru soluţia a două state bazată pe rezoluţiile ONU şi pe iniţiativa arabă de pace.

Israelul a transmis un protest oficial la Moscova, după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit cu secretarul organizației teroriste Jihadul Islamic Palestinian, Ziyad al-Nakhalah. Ambasadorul israelien i-a spus viceministrului rus de externe, Mihail Bogdanov, care s-a întâlnit, de asemenea, cu Nakhalah, că Jihadul Islamic Palestinian e o organizație teroristă, susținută de Iran, care nu recunoaște dreptul la existență al statului Israel și sistematic sabotează înțelegerile de încetare a focului, atacă populația civilă israeliană din sudul țării. Ministerul rus de Externe a publicat pe site-ul său că întrevederea Lavrov-Nakhalah a fost axată pe restaurarea unității palestiniene, Cisiordania-Gaza, ca o condiție necesară pentru negocierile de pace. Partea rusă a reafirmat atașamentul față de soluția două state, în conformitate cu rezoluții internaționale. Potrivit cotidianului “Jerusalem Post”, Nakhalah este frecvent în Liban și Siria și are legături cu Iranul și mandatarul său libanez, Hezbollah. În trecut el a fost arestat pentru apartenență la o organizație teroristă. Condamnat la închisoare pe viață, a fost eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri în 1985, conform RRA.