Lifestyle

Istoria auto: Lucruri secrete pe care nu le știai despre mașinile istorice

Istoria auto: Lucruri secrete pe care nu le știai despre mașinile istorice

Mașinile de epocă sunt adevărate bijuterii pe patru roți. Nouă mașini produse în Statele Unite și în Marea Britanie, în perioada 1914-1977, pot fi văzute în cel mai mare centru comercial din Timișoara.

În perioada 15 – 20 iunie 2021, iubitorii mașinilor retro de colecție pot admira nouă comori, cinci autoturisme americane și 4 britanice. Pasionații pentru aceste autoturisme pot afla și poveștile lor impresionante. Astfel, poate fi admirat celebrul Corvette 1976, numit de americani și America’s Sports Car, o mașină simbol produsă de Chevrolet, care în timp a devenit sinonimul libertății și al aventurii pentru pasionații din întreaga lume.

Istoria auto: Lucruri secrete pe care nu le știai despre mașinile istorice

Este prezentată și Dodge DU 1935, produs în serie limitată de doar 193 de exemplare și care a surprins pe toată lumea cu design-ul său. Tot aici va putea fi văzut superbul Model T 1914 de la Ford, ce a revoluționat istoria automobilului și pentru care a fost aleasă culoarea neagră, creatorul său Henry Ford spunând că „Orice client poate avea o mașină în culoarea preferată, dacă aceasta este neagră”.

Printre cele prezentat mai sus va fi și succesorul modelului T, Modelul A, pentru construirea căruia fabricile Ford au fost închise aproape un an și pentru care cererea din partea publicului a fost uriașă. Expoziția va fi completată de Mustang 1966, ce s-a bucurat de faimă încă din anii `60, fiind folosit în multe filme de acțiune de la Hollywood.

Jaguar E-Type 1971, o combinație între frumusețe, performanță și competitivitate

Și mașinile britanice sunt la fel de spectaculoase ca cele produse de americani. Bentley S3 a fost prezentat pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris din octombrie 1962 și este un automobil de lux ce poate fi admirat în același loc. Nu va lipsi superbul Jaguar E-Type 1971, o combinație între frumusețe, performanță și competitivitate.
În 2008 , acest model a fost clasat în top 100 cele mai frumoase mașini din lume, iar Enzo Ferrari a denumit-o „Cea mai frumoasă mașină produsă vreodată”.

Un alt autoturism remarcabil, produs în doar 200 de exemplare, este Vanden Plas Princess Limousine pe care și trupa Beatles a folosit-o ca limuzină personală în primul lor turneu european. Rolls Royce Silver Shadow 1977 încheie lista mașinilor expuse. Acest model a avut cel mai mare succes și cel mai mare volum de vânzări din gama Rolls-Royce.

Organizatorii au afișat informații prețioase despre aceste bijuterii, astfel încât vizitatorii să poată vedea evoluția tehnologică și diferențele în ceea ce privește designul și particularitățile de construcție. Și pentru că ai parte de astfel de experiențe de puține ori în viață, nu rata momentul și fă-ți selfie-uri cu mașinile de colecție preferate, potrivit prime.md.