Actual

Jurnaliștii de la Lumea Justiției, atacați chiar de un fost coleg de redacție

Jurnaliștii de la Lumea Justiției, atacați chiar de un fost coleg de redacție

O știre conform căreia ”jurnaliștii site-ului Lumea Justiției sunt anchetați de DNA” a făcut zilele acestea înconjurul redacțiilor. Astăzi jurnaliștii de la Lumea Justiției au reacționat și acuză un fost angajat că a lansat o campanie de defăimare a instituției.

Jurnaliștii de la Lumea Justiției, atacați chiar de un fost coleg de redacție

Lumea Justiției consideră că un articol scris de un fost angajat cu privire la o plângere penală depusă la DNA împotriva publicației și a unora dintre jurnaliștii ei este defăimător. Mai mult, articolul ar avea omisiuni importante și a fost preluat rapid, cu același titlu și de multe alte publicații.

Jurnalistul Ionuț Mureșan, că despre el este vorba, a publicat pe site-ul ziare.com un articol referitor la plângerea penală și la cercetările efectutate de DNA.

În titlu, ziariștii de la Lumea Justiției sunt numiți  „Jurnaliștii Mafiei“.

Potrivit luju.ro, jurnalistul a lucrat anterior chiar la Lumea Justiției, iar articolul în care lansează acuzații la adresa foștilor colegii a fost preluat imediat de mai multe publicații și a avut scopul de a a declanșa „un linșaj mediatic“ la adresa publicației.

Ce spun jurnaliștii de la Luju.ro

”Poate nu am fi avut nimic de comentat dacă Ionuț Mureșan s-ar fi limitat la a prezenta documentul DNA, adică la prezentarea faptelor. Dar să ne numească “Jurnaliștii Mafiei” tocmai el care a fost angajat la Lumea Justiției, fără ca măcar să ne fi dat un telefon să ne ceară un punct de vedere ni se pare un lucru impardonabil. Să stai la 3.00, să arunci cu etichetări în foștii colegi, asta înseamnă să fii probabil un jurnalist #rezist. Adică deontolog, cum le place lor să li se spună.

Pe vremea când era angajat la noi scria articole cu simț de răspundere, cu titluri pe bune. Câstiga în 2012 circa 3.000 de lei pe lună în mână, adică o leafă bună. Din păcate pentru el, în același an, s-a cerut singur să plece declarându-ne că nu poate face față la o asemenea publicație, contractul fiind încetat prin acordul părților, deci nu prin demisie, cu plata tuturor banilor cuveniți“, au scris jurnaliștii de la luju.ro.

Despre ce este vorba în articolul jurnalistului Ionuț Mureșan

”Jurnalistul a atacat Lumea Justiției ”cu un document fabricat de DNA sub acuzația ridicolă a judecătorului CAB Ciprian Ghiță că am fi constituit grup de crimă organizata cu Google.

Amintim ca in respectivul document dat pe coltul mesei la solicitarea judecatorului Ciprian Alexandru Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti s-a incropit o formulare smechereasca din care sa rezulte ca mai multi jurnalisti de la Lumea Justitiei, o serie de avocati pe care nu ii cunoastem si firme, printre care Google SUA, Google Irlanda si Google Bucuresti, acompaniati de judecatoarea Viorica Costiniu, presedinta de onoare a AMR (Asociatia Magistraților din România), am fi constituit un grup de crima organizata, am fi comis abuz in serviciu (culmea, nicio persoana din plangere nu are calitatea de functionar public), fals si favorizarea faptuitorului prin simpla publicare a doua articole care faceau o critica la o hotarare judecatoreasca a lui Ciprian Ghita de condamnare a fostului sef ANAF Serban Pop”, mai precizează jurnaliștii de la Lumea Justiției.