Social

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: „Reveni  la o formă mai interactivă”

În urmă cu puțin timp, preşedintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în condiții speciale. Acesta a menționat că a trecut o lună și jumătate de când a fost instituită starea de urgență și se va reveni  la o formă mai interactivă.

„Din motive de siguranță am avut mai degrabă declarații de presă și am considerat că este bine să revenim la o formă mai interactivă.

În consecință, am invitat jurnaliști acreditați la Cotroceni să vină astăzi la o conferință de presă. După o introducere pe care o voi face, jurnaliștii prezenți vor avea posibilitatea să-mi adreseze întrebări legate probabil de epidemie, de politică și alte teme de actualitate. Acuma, după o lună și jumătate, deja putem să tragem destul de multe concluzii și concluzii statistice și aș începe prin a remarca că în această epidemie autoritățile împreună cu medicii și împreună cu românii au obținut până acuma rezultate notabile.

Românii au dovedit că au simț civic, au echilibru și, da, societatea românească a dovedit maturitate, însă se discută foarte mult în aceste zile despre măsurile de relaxare. Sigur, vom ajunge și acolo. Eu am menționat că după 15 mai anumite restricții vor fi reduse, dar trebuie să fim foarte, foarte atenți. Nu am atins maximul în România și o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă toate rezultatele bune pe care le-am obținut până acuma și, ca să nu rămână doar așa o afirmație din partea mea, am pregătit și un grafic”, a menționat președintele ales de români.