Actual Politică

La 52 de ani, Nicușor Dan este din nou tată. Partenera sa a născut azi la Maternitatea Filantropia

La 52 de ani, Nicușor Dan este din nou tată. Partenera sa a născut azi la Maternitatea Filantropia

Astăzi este o zi importantă pentru primarul general al Capitalei. O zi marcată de un eveniment măreț în viaţa sa. Mirabela Grădinaru, partenera sa de viaţă, a adus pe lume al doilea copil al cuplului. De această dată, Primarul General al Bucureştiului a devinit tată de băiat.

La 52 de ani, Nicușor Dan este din nou tată. Partenera sa a născut azi la Maternitatea Filantropia

Micuţul a venit pe lumea la Spitalul Filantropia, aflat în Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Naşterea a fost una prematură, dar cu toate acestea, atât mama cât şi cel mic se simt bine. Băieţelul încă se află în terapie cu suplimentare de oxigen.

Nicuşor Dan şi Mirabela Grădinaru formează un cuplu de mai mult timp şi împreună mai au o fetiță, Aheea, născută tot în luna mai, în anul 2016.

Foto: Life.ro

În primăvara lui 2016, Nicuşor Dan se afla în campanie electorală pentru alegerile locale la Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook: „Trăiesc cea mai fericită zi din viață. Am devenit tatăl unei fetiţe minunate și sănătoase. Mulțumesc, Mirabela, pentru bucuria uriașă pe care mi-ai făcut-o”.

Mirabela Grădinaru s-a implicat în lupta sa de activist, a devenit ONG-istă, a mers la mitinguri, a fost președinte fondator al USR și a întins bannere în intersecții în campania electorală din 2012.

„În 2006, împreună cu Nicușor care a pus bazele asociației Salvați Bucureștiul, am devenit și eu membru co-fondator. La început am activat pe diferite proiecte pe care le-a avut asociația, nu cele care reprezentau mersul la judecătorie… De fapt nu, am fost și la judecătorie în locul lui Nicușor o dată. Dar mi-a lăsat toate instrucțiunile, el fiind plecat din țară”, declara Mirabela Grădinaru pentru life.ro în 2020.

Câteva date despre viața primarului general

Nicușor Dan are 52 de ani, s-a născut și a crescut în orașul Făgăraș, acolo unde astăzi mai trăiește doar tatăl lui, Grigore. Tatăl său are 83 de ani și a rămas singur, la începutul anului şi-a pierdut soţia. Tata a lucrat ca muncitor într-un combinat chimic, într-o secţie în care se fabrica dinamită, spunea acum ceva vreme, primarul general, iar mama a fost contabilă. Dan mai are o soră, mai mică, locuieşte tot în Bucureşti şi deţine un cabinet de psihoterapie, fiind şi maestru Reiki.

Primarul general al Capitalei a preferat mereu să vorbească foarte puțin despre familia lui. Absolvent al liceului Radu Negru din Făgăraș, Nicușor Dan a terminat apoi Matematica la Universitatea București, după care și-a definitivat studiile în domeniu în Franța.