Actual Lifestyle

La achiziționarea unui corp de mobilă, o persoană a primit „bonus” și o grenadă. S-a întâmplat în România, săptămâna aceasta

La achiziționarea unui corp de mobilă, o persoană a primit „bonus” și o grenadă. S-a întâmplat în România, săptămâna aceasta
ziuadecluj.ro

În Satu Mare, o persoană a trăit un moment de mare suspans…Este vorba despre un bărbat, care a avut parte de o altfel de surpriză.

Surpriza a avut loc duminică, 11 decembrie 2022

După ce acesta a achiziționat o mobilă second-hand și a dus-o acasă, a descoperit într-unul din sertare o grenadă. Norocul a fost că aceasta a fost una defensivă, deci fără fără încărcătură explozivă.

Acest incident a avut loc, duminică, 11 decembrie 2022, în comuna Terebești, Satu Mare, iar autoritățile au fost anunțate a doua zi, respectiv luni, în data de 12 decembrie 2022.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, sesizați cu privire la găsirea unei grenade de o persoană fizică

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției, „polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Serviciul Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase au fost sesizați de către un bărbat de 41 de ani, din comuna Terebeşti, despre faptul că ar fi achiziționat un obiect de mobilier vechi, iar într-unul din sertarele acestuia ar fi găsit o grenadă”.

Confirmarea că grenada este defensivă a fost făcută de specialiștii din domeniu

La sosirea autorităților, întreaga clădire a fost evacuată până la finalizarea intervenției. Ulterior, specialiștii au stabilit că grenada nu avea încărcătură și nu reprezenta un pericol real, însă s-au ales cu o sperietură, mai ales că putea să se întâmple o nenorocire chiar în casa bărbatului.

“Specialiștii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au constatat faptul că grenada este una defensivă, de exercițiu, fără încărcătură explozivă și care nu prezintă pericol de detonare”, se arată în comunicatul poliției.

Ce măsuri s-au luat ulterior

Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii, de către persoane necunoscute, a infracțiunii de nerespectare a regimului materiilor explozive, iar, grenada a fost ridicată în scopul supunerii unei expertise de specialitate, scrie bzi.ro.