Categories: Lifestyle

Laleaua „Doamna Maria Brâncoveanu”, în cea mai mare grădină florală olandeză, Keukenhof

Laleaua „Doamna Maria Brâncoveanu”, unica lalea olandeză cu nume românesc, aflată în cel de-al patrulea an de cultivare, a înflorit pentru al doilea an consecutiv, în renumitul parc Keukenhof din Ţările de Jos.

125 de lalele „Doamna Maria Brâncoveanu” pot fi admirate, în acest an, în pavilionul Willem-Alexander, datorită participării, în calitate de expozant, a cultivatorului acestora, domnul Christian Kolk, din Kloosterburen.

Laleaua este un proiect al parohiei ortodoxe române „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam

Laleaua „Doamna Maria Brâncoveanu″ este un proiect al parohiei ortodoxe române „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, proiect care, cu binecuvântarea şi sub coordonarea Părintelui Paroh Protopop Dr. Ioan Dură, este dezvoltat de Asociaţia „Doamna Maria Brânvoveanu”, a parohiei.

Mărturisirea românească din Keukenhof a fost întregită, anul acesta, prin prezenţa steagului tricolor având în mijloc icoana Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi a portretului Doamnei Maria Brânvoveanu, ca urmare a vizitei la Keukenhof a preşedintei acesteia şi a unor membre din consiliul asociaţiei.

Din 2018 şi până în 2020, au fost recoltaţi 3075 de bulbi ai lalelei „Doamna Maria Brâncoveanu” dintre care 1350 au fost dăruiţi, în numele şi cu binecuvântarea Pӑrintelui Ioan, către diferite lăcaşe de cult, instituţii şi personalităţi ale vieţii culturale din România, Republica Moldova, Grecia, Franţa, Germania şi Ţările de Jos.

Bulbi ai lalelei „Doamna Maria Brâncoveanu” au fost oferiţi Regelui Willem-Alexander

Bulbi de lalea au ajuns la Administraţia Prezidenţială, Catedrala Mântuirii Neamului, Patriarhie, Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, Mitropolia Ortodoxӑ Română a Europei Occidentale și Meridionale din Paris, mănăstirile ctitorite de domnitorul Constantin Brâncoveanu, Biserica Sfântul Sava din Iaşi, Arhiepiscopia Râmnicului, Municipiul Râmnicu Vâlcea, Institutul Român/Biblioteca Românӑ din Freiburg, Muzeul Satului din Bucureşti, grădinile botanice din Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca.

Totodată, bulbi ai lalelei „Doamna Maria Brâncoveanu” au fost oferiţi Regelui Willem-Alexander şi Reginei Máxima ai Ţărilor de Jos, Familiei Regale a României, unor aşezăminte de cult din judeţele Prahova, Covasna, Mehedinţi, Maramureş, Suceava, Braşov, precum şi mănăstirii Izvorul Tămăduirii de pe insula grecească Sikinos.

În acest an, Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu”, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul parohiei „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, împlineşte 5 ani de activitate. Tot în acest an, la 25 ianuarie, parohia „Sf. Grigorie Teologul”, cea mai veche parohie ortodoxă română din Ţările de Jos, a împlinit 40 de ani de activitate neîntreruptă prin strădania Preotului Paroh Protopop Dr. Ioan Dură, al cărei întemeietor şi ctitor este, potrivit unui comunicat.

Lorena Marinescu

Lorena Marinescu si-a inceput activitatea editorala in 2020, este o indragostita de literatura si ii place sa fie mereu la zi cu agenda publica. Aceste motive au determinat-o sa devina jurnalist

Recent Posts

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

3 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

5 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

7 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

9 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

11 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

12 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.