Actual

Laszlo Borbely, nou vicepreşedinte al Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă. Premiu ONU acordat României

Laszlo Borbely, nou vicepreşedinte al Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă. Premiu ONU acordat României

Consilierul de stat Laszlo Borbely va fi vicepreşedinte al Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN), a anunţat, marţi, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, informează AGERPRES.

Marți, 30 noiembrie, a avut loc reuniunea Adunării Generale a Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN), una dintre cele mai reprezentative organizaţii europene în domeniu. Cu acest prilej a fost stabilit noul Comitet Executiv iar coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din România, Laszlo Borbely, va avea rolul de vicepreşedinte.

„Veştile bune continuă să apară. După ce am fost anunţaţi că suntem câştigătorii celui mai important premiu ONU pentru inovare în administraţia publică, primim astăzi o nouă recunoaştere a eforturilor noastre de a face România o voce puternică în implementarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Vom continua să ne implicăm activ pentru a performa la aceleaşi standarde. Cetăţenii României merită să fie încrezători că suntem în avangarda demersurilor pentru un viitor sustenabil”, a declarat Laszlo Borbely, conform sursei citate.

Laszlo Borbely va avea marţi o intervenţie la conferinţa anuală

În următorul an, preşedintele Adunării Generale a Reţelei Europene de Dezvoltare Durabilă va fi Daniel Dubas, coordonatorul naţional al implementării Agendei 2030 în Confederaţia Elveţiană. Astfel, în echipa de conducere, alături de Laszlo Borbely, vor mai fi doi vicepreşedinţi: Annika Lindblom şi Marguy Kohnen, responsabili de probleme de sustenabilitate şi mediu în Guvernul Finlandei, respectiv al Marelui Ducat de Luxemburg.

Consilierul de stat Laszlo Borbely va avea marţi şi o intervenţie în cadrul panelului despre rezilienţă din conferinţa anuală ESDN, care se desfăşoară online timp de două zile.

Reţeaua Europeană de Dezvoltare Durabilă reuneşte oficiali guvernamentali şi experţi responsabili de formularea şi implementarea politicilor ce ţin de dezvoltare durabilă din întreaga comunitate europeană. Reţeaua are în prezent peste 400 de membri şi parteneri din 40 de state. Încă din 2007, ESDN organizează ateliere tematice pentru a facilita schimbul informal de puncte de vedere şi experienţe între membrii săi.