Actual

Legea drapelului național: Amenzi între 10.000 și 20.000 de lei pentru nerespectare!

drapelului Tricolorul, sursa foto descopera.ro
sursa foto arhiva companiei

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care impune amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei pentru încălcarea dispozițiilor referitoare la nerespectarea drapelului național. Persoanele sau instituțiile care adaugă inscripții și simboluri neaprobate de lege sau regulamentele militare vor fi supuse sancțiunilor financiare.

Inițiativa legislativă a avut la bază eforturile președintelui Senatului, Nicolae Ciucă.    Acesta  a subliniat importanța acestei interdicții în consacrarea „sacralității” drapelului național ca simbol al țării și constituțional. Astfel, măsura este menită să asigure respectul cuvenit față de drapelul național. Măsura are scopul  să prevină adăugarea unor elemente care ar putea afecta integritatea acestui simbol național.

„Pângărirea drapelului României, ca simbol național, prin atașarea de însemne peste culorile naționale constitue o abatere gravă de la ordinea publică. Trebuie sancționată proporțional, cu amendă în cuantum ridicat. Pentru a descuraja astfel de fapte antinaționale”, a mai transmis Nicolae Ciucă, potrivit Profit.ro.