Legume care conțin concentrație maximă de vitamine B. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit un alt produs care nu lipsește de pe raftul său. Este vorba despre un aliment dietetic, cu peste 90% apă, bogat în fibre și cu puține calorii.
„Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.
Plusuri:
– produs eminamente dietetic, cu peste 90% apă, multe fibre și puține calorii (10cal/100g)
– bogate în minerale, mai ales potasiu (efect diuretic) și seleniu
– ciupercile au concentrația maximă de vitamine B din regnul vegetal- 100g acoperă 30-40% din doza zilnică de vit. B3 și B5
Minusuri:
– deși se spune că sunt bogate în proteine, mai mult gustul ne duce cu gândul la carne – conțin 3-4% proteine, față de 20-24% în carne
– pot da indigestie”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
„Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată – ciupercile absorb uleiul precum un burete”, a adăugat nutriționistul.
În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…
Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…
În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…
Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…
Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…
This website uses cookies.