Info Actual

Info Actual > Culinar > Legumele bunicii, minune pentru sanatate: “Folositi-le cu incredere”
Culinar

Legumele bunicii, minune pentru sanatate: “Folositi-le cu incredere”

Legumele bunicii, minune pentru sanatate:

Legumele bunicii, minune pentru sanatate. Mihaela Bilic, medic nutritionist, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj in care scrie despre produsele primaverii care reprezinta o infuzie de vitamina C.

Borș de lobodă sau de care vreți voi, numai borș să fie

“Când venea primăvara, bunica punea în oală toate “buruienile” și frunzele crude ce crșteau pe lângă gard: urzici, ștevie, lobodă, leurdă…

Legumele bunicii. Mihaela Bilic: Sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic

Nu avea nevoie de acordul nutriționiștilor, bunul simț îi spunea că e momentul pentru crudități și verdețuri, sezonul pentru o infuzie de vitamina C, minerale și acid folic. Și mai făcea un lucru: acrea toate ciorbele de legume din post cu borș sau zeamă de varză.

Nu contează dacă ciorba e cu orez, cu cartofi sau dreasă cu ou, important este să aibă borș. Cu siguranță nu auzise despre probiotice, dar instinctiv știa ce conține un meniu antianemic și de creștere a imunități.

Două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase

De când cu progresul noi am cam uitat de instinct și de Natură, cumpărăm suplimente și uităm de alimente. Nu există un element mai sănătos și mai eficient pentru digestie și imunitate, decât alimentele fermentate.

Dați-i organismului colonii de bacterii benefice și va ști singur să-și găsească echilibrul. Iar zeama de varză și borșul sunt două “licori” pe cat de gustoase, pe atât de fabuloase. Folosiți-le cu încredere, și-au demonstrat eficiența de-a lungul a multor generații”, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe Instagram.