Lifestyle

Legumele pe care trebuie sa le eviti cand vrei sa slabesti! Nu te lasă să-ți duci la bun sfârșit obiectivele

Legumele pe care trebuie sa le eviti cand vrei sa slabesti! Nu te lasă să-ți duci la bun sfârșit obiectivele

Cartofi albi

Cartofii sunt printre cele mai versatile legume pe care le poți consuma. Poți să îi faci piure, cartofi prăjiți, chipsuri sau la cuptor. Cartofii sunt gustoși, însă nu sunt o legumă pe care ar trebui să o mănânci prea des, mai ales dacă ajungi să consumi cartofii într-una dintre multele lor forme modificate, cu multe topping-uri.

Cartofi dulci

Dacă ai ales cartofii dulci pentru a evita să-i mănânci pe cei albi, poate ar fi cazul să reanalizezi câți cartofi dulci mănânci. Aceștia au un conținut ridicat de calorii și carbohidrați și pot aduce cu ușurință kilograme în plus, mai ales dacă mănânci mai multe calorii decât arzi.

Morcovi

Dacă te gândeai să folosești morcovii pe post de gustare pentru a slăbi repede, poate că ar trebui să te răzgândești. Din cauza conținutului lor de zahăr, morcovii se numără printre legumele care te pot face să te îngrași dacă mănânci cantități excesive. Zahărul din morcovi este zaharoză, așa că încearcă să consumi mereu aceste legume cu moderație.

Castraveți

Ți se pare că îți este mereu foame când ești la dietă? Probabil pentru că nu mănânci cele mai bune tipuri de legume pentru a-ți asigura sațietatea. Orice ingredient fără pulpă sau coajă, cum ar fi castraveții, are un conținut scăzut de fibre și nu te va ajuta să te simți sătul mai mult timp, ceea ce înseamnă că îți vei dori să mănânci altă gustare imediat după. Acesta este motivul pentru care sucurile castraveților nu te ajută foarte mult să slăbești, dar smoothie-urile ar putea. Ca alternativă sănătoasă, poți mânca hummus cu castraveți.

Legumele pe care trebuie sa le eviti cand vrei sa slabesti! Nu te lasă să-ți duci la bun sfârșit obiectivele

Sfeclă

O altă legumă care este bogată în carbohidrați, amidon și zahăr este sfecla.

Din cauza faptului că organismul uman absoarbe rapid zahărul, nivelul glicemiei poate crește, ceea ce duce la un răspuns metabolic care poate stimula depozitarea grăsimilor și creșterea în greutate.

Mazăre

Poate că nu îți plăcea să mănânci mazăre în copilărie. Iar după cum afirmă specialiștii, probabil că nici nu ar trebui să mănânci mazăre atât de des. Mazărea are un conținut bogat de substanțe nutritive de care are nevoie organismul tău, dar este bogată și în carbohidrați, iar caloriile se pot adăuga rapid. Trebuie să iei în considerare urmărirea porțiilor legumelor amidonice, la fel cum te gândești și la alimentele bogate în carbohidrați. Singurele alimente pe care le poți mânca în porții nemăsurate în prealabil sunt legumele fără amidon. Acestea includ broccoli, sparanghel, anghinare și conopidă.

Porumb

Dacă vrei să slăbești, porumbul ar trebui eliminat din dieta ta conform specialiștilor.
Porumbul dulce poate face celelalte legume mai plăcute, dar dulceața înseamnă zahăr, iar zahărul este catalizatorul pentru creșterea în greutate. Zahărul dezechilibrează hormonii, inclusiv insulina și cortizolul, care îi spun corpului să stocheze caloriile ca grăsime.

Dovleac

Zahărul pare cel mai nociv lucru pe care îl poți mânca dacă ești la o dietă, așa că ar avea sens să consumi legume cu un conținut scăzut de zahăr, nu? Poate că nu. Chiar dacă dovleacul are un conținut scăzut de zahăr, unele rețete care folosesc dovleacul pot avea multe calorii. Dovleacul este un fruct, dar este văzut adesea ca o legumă și este mai sănătos atunci când este tratat ca o legumă în rețete.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Cele mai eficiente metode naturale de tratare a migrenelor

Migrenele sunt simptome debilitante, care îți pot afecta semnificativ calitatea vieții. Din fericire, odată ce…

3 zile ago

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

Atunci când decideți să cumpărați un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai…

3 zile ago

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul acesta. Alimentele se scumpesc în perioada Paștelui

Românii cumpără cadouri pentru familie și cei apropiați în perioada Paștelui, iar ciocolata este unul…

4 zile ago

Pensiile vor fi livrate înainte de Paște! Guvernul a aprobat măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va aproba o…

4 zile ago

Belarus afirmă că a prevenit un atac cu drone lansat de Lituania asupra Minskului. Vilniusul respinge acuzațiile

Serviciile secrete din Belarus susțin că au dejucat un atac cu drone asupra Minskului. Acest…

4 zile ago

Fără fonduri pentru tinerii fermieri. Ajutorul va fi reluat abia în 2028

Resursele financiare destinate tinerilor fermieri au fost epuizate. Conform informațiilor disponibile, fondurile au fost consumate…

4 zile ago

This website uses cookies.