Diverse

Leul liber pe străzile din Târgoviște ar fi scăpat dintr-o bază de agrement. Cetățenii sunt sfătuiți să stea în casă

leu

Un mesaj Ro-Alert de astăzi anunța prezența unui leu care se plimba liber pe străzile din Târgoviște. Anunțul neobișnuit al autorităților din Dâmbovița a fost făcut după apelul la 112 al unui cetățean, speriat de prezența animalului sălbatic.

Leul liber pe străzile din Târgoviște ar fi scăpat dintr-o bază de agrement. Cetățenii sunt sfătuiți să stea în casă

Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

„A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Potrivit informațiilor oferite de Gândul, în localitate există o bază de agrement, iar proprietarul apare în baza de dată cu deținerea unui astfel de animal, care ar fi „evadat”. Autoritățile au îndemnat la calm, sfătuind cetățenii să rămână în case, până când situația va fi rezolvată.

Autoritățile vor tranchiliza animalul, iar ulterior acesta va fi dus într-un adăpost special.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

„A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta”, se arată în mesajul RO-ALERT emis de ISU Dâmboviţa.

 

leu

Jandarmi și polițiști caută încă animalul.