Info Actual > Social > Lockdown de două săptămâni în România. Se cere carantină națională! E singura soluție
Social

Lockdown de două săptămâni în România. Se cere carantină națională! E singura soluție

Lockdown de două săptămâni în România. Se cere carantină națională! E singura soluție

Lockdown de două săptămâni în România. Se cere carantină națională! E singura soluție pentru a învinge lupta cu valul 4 al pandemiei de coronavirus. Iată verdictul unui medic!

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a dat verdictul! Medicul a transmis recent că este necesară iniţierea unui nou lockdown pentru o perioadă de minim de două săptămâni.

Lockdown de două săptămâni în România. „Din punctul meu de vedere este momentul iniţierii unui nou lockdown de cel puţin două săptămâni, acest lucru fiind dublat de obligativitatea vaccinării unor categorii profesionale, cum ar fi cadrele medicale, cadrele didactice, dar şi alte categorii profesionale care sunt expuse riscului şi contactului interuman prelungit. Cu riscul oprobiului, consider aceste măsuri ca fiind oportune, mai ales că văd disperarea din ochii pacienţilor, oboseala fizică şi psihică a colegilor mei”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr Florin Roşu, citat de Agerpres.

Medicul a completat că Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi continuă să îngrijească pacienţi infectați cu Covid-19 la capacitate maximă.

„În fiecare zi externăm pacienţi, dar, din nefericire, locul acestora este imediat ocupat de persoane care necesită internare, îngrijire de specialitate şi de cele mai multe ori suport maxim din punct de vedere al oxigenului”, a spus dr Roşu.

Dr Florin Roșu îndeamnă populaţia să se vaccineze.

„Nu este târziu să ne vaccinăm nici acum. Efectele le vom vedea peste o lună, când datorită creşterii ratei de vaccinare numărul pacienţilor cu forme severe şi care necesită internare va intra pe o fază de platou, urmată de o scădere treptată”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

BILANŢ COVID-19, VINERI, 8 OCTOMBRIE! O NOUĂ ZI NEAGRĂ PENTRU ROMÂNIA

Până ieri, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

113.112 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 584 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.