Lifestyle

Lockdown pentru pisici. S-a întâmplat în Germania pentru o perioadă de câteva luni. Care a fost motivul măsurii impuse

Lockdown pentru pisici. S-a întâmplat în Germania pentru o perioadă de câteva luni. Care a fost motivul măsurii impuse
ft.com

După ce autoritățile au decis să încheie un lockdown special, proprietarii de pisici din orașul german Walldorf au voie să-și scoată animalele de companie afară pentru prima dată în ultimele trei luni de zile.

Care a fost scopul măsurii de lockdown impuse de autoritățile din Walldorf

Pentru a proteja o pasăre pe cale de dispariție, în luna mai a acestui an, oamenii din orașul Walldorf, aflat în sud-vestul Germaniei au primit ordin să își țină pisicile în casă.

Felinele aveau voie să se aventureze afară numai dacă erau ținute în lesă cu o lungime de cel mult doi metri, citează stirileprotv.ro.

Animalelor din orașul Walldorf li s-a permis să se plimbe libere din nou începând de luni, 15 august 2022.

La ce valoare se ridica amenda aplicată proprietarilor de pisici care nu respectau prevederile ordinului autorităților

În cazul in care o pisică a scăpat în timp ce lockdown-ul era în vigoare, proprietarilor li s-a transmis să sune la o linie telefonică specială, apoi să găsească și să rețină felina.

Orice încălcare a acestei reguli conducea la amendă usturatoare! Astfel, un proprietar al cărui animal a rănit sau ucis una dintre păsările protejate a trebuit să plătească o amendă de aproximativ 50.000 de euro, potrivit sursei citate.

Pentru ce pasăre s-a emis ordinul de lockdown pentru pisicile din orașul Walldorf, Germania

Prin această măsură, autoritățile germane au încercat să protejeze populația locală de ciocârlan (Galerida Cristata, denumirea științifică) specia fiind pe cale de dispariție în statul Baden-Württemberg și în Germania.

Conform specialiștilor din domeniu, mai sunt doar trei perechi din această specie în orașul Walldorf.

Ce spun autoritățile germane despre eficiența măsurii impuse proprietarilor de pisici

Încă nu se știe dacă acest lockdown a fost benefic pentru păsări, însă autoritățile germane au hotărât să ridice restricțiile cu două săptămâni mai devreme decât se anunțase inițial.