Actual

Lovitură pentru micii producători! Fermierii vor plăti o nouă taxă

micii producători
sursa foto: arhiva companiei

Micii producători s-ar putea confrunta cu o nouă taxă pentru transportul propriilor produse către piață, începând cu 1 iulie. În speranța de a-și vinde recolta, fermierii au redus prețurile la roșiile românești cu până la 40% în ultima perioadă. Cu toate acestea, aceștia se confruntă în continuare cu o puternică competiție din partea produselor importate.

Noua taxă este impusă de ANAF și va afecta fermierii care își transportă personal produsele obținute din exploatații, cum ar fi laptele sau brânza. Această măsură este considerată o lovitură grea pentru micii producători. În județul Mehedinți, de exemplu, prețurile roșiilor ajung să fie chiar și de cinci lei pe kilogram.

„Sunt puse de pe 15 februarie, au fost puse la încălzit, am reușit să scoatem producția mai devreme”, au spus fermierii.

România ocupă primul loc la importul de carne de porc, conform celui mai recent raport al Comisiei Europene. De obicei, aceste produse sunt aduse din America de Sud, conform informațiilor prezentate de Realitatea.NET.