Actual Politică

Lucian Bode acuze grave la adresa lui Cătălin Drulă: „Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță”

Lucian Bode acuze grave la adresa lui Cătălin Drulă: „Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță”

Ministrul de Interne, Lucian Bode a elucidat misterul legat de achiziţionarea autoturismelor BMW pentru poliţie, în care şeful statului era acuzat că a înlesnit această achiziţie. Aşa cum se ştie, recent preşedintele Klaus Iohannis spunea că dacă sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, există suficiente autorităţi competente să facă verificări.

Lucian Bode acuze grave la adresa lui Cătălin Drulă: Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a prezentat, joi, raportul Corpului de Control al MAI pe tema achiziției celor 600 de BMW-uri. Lucian Bode l-a acuzat pe liderul USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția, de „conspirații la nivel înalt” și că a aprobat cererea de finanțare când era ministrul Transporturilor, inclusiv detaliile tehnice.

Lucian Bode a prezentat firul documentelor.

12 noiembrie 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale.

25 mai 2021 – Ministerul Transporturilor condus de Cătălin Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice. Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR.

Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte. Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract. Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut altceva decât să preia specificațiile din proiectul tehnic semnat.

8 iulie 2021, Ministerul Transporturilor anunță public semnarea contractului, în care se enumeră și achiziționarea celor 300 de autospeciale de poliție. După semnare, Ministerul Transporturilor informează Ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la dl Cristian Ghinea, inclusiv cu specificațiile tehnice.

Putem vorbi mult despre ipocrizie, spune Bode, rea voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei „Dacă tăceai filosof rămâneai”. Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dvs să combat această dezinformare cu argumente.

Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs, dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță. Dl Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui Cătălin Drulă și Cristian Ghinea. Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente. S-a gândit ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acele specificații pe care le numește cu dedicație?”, a spus Lucian Bode.

Drulă reacţionează li spune că Bode este ciocoi

La scurt timp după declaraţiile ministrului de Interne, Lucian Bode, Cătălin Drulă a facut un comentariu pe pagina sa de Facebook.

„Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul. După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile”.

Unde minte Bode, scrie fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

  1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.
  2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.
  3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).
  4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!

USR a criticat, într-o postare pe Facebook, licitaţia organizată pentru achiziţionarea de maşini de către IGPR

În luna septembrie, USR l-a atacat direct pe preşedintele Klaus Iohannis.

”În timp ce Coaliţia PSD-PNL îi sărăceşte pe români, prietenul preşedintelui Klaus Iohannis a câştigat licitaţii în valoare de 233 de milioane de lei doar anul acesta. Ultima licitaţie câştigată: Poliţia Română cumpără 600 de maşini BMW de la compania prietenului lui Klaus Iohannis, cu fonduri europene. Există trecute specificaţii absurde ale licitaţiei (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte), care asigură că nicio altă marcă nu poate concura la nivelul preţului.

O singură ofertă primită. Coincidenţă: de la prietenul lui Klaus Iohannis”, au mai scris reprezentanţii USR.