Categories: Economic

Ludovic Orban a participat la inaugurarea stației de comprimare de la Bibeşti. Proiectul magistralei de transport gaze BRUA este în grafic

Ludovic Orban a participat la inaugurarea stației de comprimare a gazului de la Bibeşti. Stația de Comprimare face parte din proiectul magistralei de transport gaze BRUA care, conform declarațiilor premierului, este în grafic, aceasta urmând să fie finalizat căt mai curând.

Ludovic Orban: ”Am avut onoarea să particip la darea în funcțiune a acestui obiectiv de investiții extrem de important. Domnul director general Stelian (Transgaz) v-a prezentat valoarea investiției de aici, de la Bibeşti.

Stația de comprimare de la Bibeşti face parte din faza 1 a magistralei de transport gaze BRUA, un proiect strategic, un proiect care a fost aprobat, susținut și finanțat de la nivelul european – evident, cu cofinanţare din partea Transgaz.

Conducta BRUA, care este în construcţie şi urmează să fie finalizată în cursul acestui an, până la începutul lui noiembrie, conform graficului de lucrări, este o magistrală de transport cu o lungime de 479 de km. Pe traseul gazoductului sunt trei stații de comprimare: stația de comprimare din județul Giurgiu, de la Podișor, la a cărei dare în funcţiune am participat, alături de domnul preşedinte, starea de comprimare de aici, de la Bibești-Hurezani, și de asemenea stația de comprimare de la Jupa, dinspre capătul de vest al conductei BRUA.

Guvernul susţine planul de investiţii ambiţios proiectat de Transgaz. Avem  o serie de alte investiții extrem de importante care se derulează sau se vor derula. Sigur, obiectivele pe care le urmărim sunt, pe de-o parte, o mai bună interconectare, o diversificare a surselor de aprovizionare cu gaz natural, pentru creșterea securității energetice a României.

De asemenea, urmărim ca obiectiv extinderea magistralelor pe cât mai multe zone din România, astfel încât să permitem conectarea la reţelele de gaz, înființarea de distribuții de gaz în cât mai multe localități din România, astfel încât gazul românesc să servească românii, să ajungă în casele românilor, să ajungă în comunități locale şi mai ales să poată să ofere un pilon de sprijin pentru programele de dezvoltare ale comunităţilor locale.

Ştim foarte bine că, pentru ca o investiţie să se localizeze într-o comunitate locală, orice investitor are nevoie de infrastructură – de apă, de canal, de gaz, de infrastructură de transport. Practic, obiectivul nostru este să extindem cât mai mult rețeaua de magistrale de gaz, pentru a aduce cât mai aproape gazul de comunitățile locale, astfel încât comunitățile locale să poată să dezvolte rețele inteligente de gaz.

În ceea ce priveşte Transgazul, conduce investiţii extrem de importante, cu rol strategic pentru România. Una dintre cele mai importante investiţii care se va realiza este legătura între Podişor, staţia de comprimare a gazelor din partea de est a BRUA, şi Tuzla. Este o magistrală de gaz, o conductă pe o lungime de 308 km, care va face legătura practic între rezervele de gaz natural de care dispune România la Marea Neagră şi reţeaua de transport, conducta BRUA. O investiţie extrem de importantă, care se află în curs de derulare a procedurilor de licitaţie, urmând să se selecteze câştigătorul într-un timp cât mai scurt posibil.

Sigur că sunt şi alte investiţii importante de construcţie magistrale: în judeţul Mehedinţi, de la Prunişor spre spre Orşova şi până la urmă Herculane; există, de asemenea, investiţii în judeţul Bacău – Oneşti-Gherăeşti, dacă nu mă înşel. Există investiţii de extindere a magistralelor de gaz în nordul ţării, pentru a face legătura între est şi vest, pentru a închide inelul printr-o magistrală de gaz care să facă legătura între Suceava și Maramureș.

De asemenea, sunt investiții extrem de importante, care vor avea ca efect creșterea securităţii energetice a României, pe de-o parte, şi, pe de altă parte, crearea unui suport pentru dezvoltarea economică a multor zone care au nevoie de dezvoltare şi, nu ultimul rând, de a oferi românilor posibilitatea de a utiliza gazul natural în gospodăriile lor.

Felicit Transgazul. Privitor la această staţie, să ştiţi că constructorii s-au întrecut pe sine, întrucât am avut întârzieri în ceea ce priveşte descărcarea arheologică datorate identificării unui sit, care a durat şase luni de zile, şi practic, în ciuda acestei întârzieri, obiectivul de investiţii a fost finalizat așa cum era planificat.”

Daniela Popescu

Popescu Daniela este un jurnalist cu peste 10 ani de activitate, a scris articole din domeniul social, cultural, medical, economic. A colaborat cu mai multe publicatii printre care enumeram Evenimentul zilei, Animal Zoo, Capital, Evz Monden.

Recent Posts

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

o oră ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

3 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

5 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

7 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

9 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

17 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Un Crăciun cu Winston

This website uses cookies.