Info Actual

Info Actual > Politică > Ludovic Orban sare în apararea lui Costel Alexe! ”Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte”
Politică

Ludovic Orban sare în apararea lui Costel Alexe! ”Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte”

Ludovic Orban sare în apararea lui Costel Alexe! ”Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte”

Ludovic Orban îl apără pe Costel Alexe și susține că numeni nu îi poate cere să demisioneze. USR a făcut această solicitare, după ce, toată campania electorală și-a susținut-o cu sloganul “fără penali în funcţii publice”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, este urmărit penal pentru suspiciunea de luare de mită.

Acuzat că ar fi luat mită 22 tone de tablă

Costel Alexe este acuzat că ar fi cerut șpagă 22 de tone de tablă, în perioada în care a fost ministru al Mediului, pentru a aloca gratuit unei fabrici certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Fostul ministru ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă, în perioada martie-aprilie 2020, conform DNA.

Costel Alexe, în schimbul mitei se angaja, în virtutea atribuțiilor sale de serviciu, să aloce cu titlu gratuit către compania respectivă certificate de emisii de gaze cu efect de seră. Și-a luat, de asemenea, angajamente referitoare la monitorizarea măsurilor dispuse de combinatul siderurgic pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme. Ulterior ar fi ajuns la o firmă administrată de o rudă, produse în valoare de 100.000 lei.

Cererea de urmărire penală a primit avizul preşedintelui Klaus Iohannis.

Ludovic Orban îl apără pe Costel Alexe

”Domnul Alexe a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost ales cu un scor de peste 40% şi nu există în momentul de faţă, nicio constrângere legală care să îl împiedice să îşi exercite acest mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean. Asta e o decizie pe care poate să o ia domnul Costel. Cum să impună partidul ca cineva să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Aici e o relaţie directă. A fost ales prin votul cetăţenilor”, a spus fostul premier Ludovic Orban, informează Antena 3.