Categories: Lifestyle

Magneziul, la fel de important ca vitamina D pentru oase. Reduce riscul fracturilor cu aproximativ 44%

Magneziul, la fel de important ca vitamina D pentru oase. Reduce riscul fracturilor cu aproximativ 44%. În fiecare an în lume există mai mult de 9 milioane de fracturi atribuite osteoporozei.

Și dacă până acum vitamina D, calciu și activitate fizică erau recomandate ca prevenire pentru a reduce această cifră amețitoare, se pare că magneziul este la fel de important. Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au arătat că nivelurile ridicate de magneziu din sânge au redus riscul fracturilor cu aproximativ 44%.

Cu toate acestea, datele europene și nord-americane indică faptul că aportul alimentar de magneziu este adesea mult mai mic decât aportul nutrițional recomandat, ceea ce explică parțial numărul mare de deficiențe în aceste populații. Doar parțial, deoarece aceste deficiențe se explică și prin consumul pe termen lung al anumitor medicamente care cresc pierderile de magneziu în urină (diuretice, antibiotice și imunosupresoare), precum și malabsorbția intestinală a magneziului asociată cu diferite boli intestinale, alcoolismul sau îmbătrânire.

Primele semne ale unui deficit de magneziu

Problema este că primele semne ale unui deficit de magneziu nu sunt niciodată foarte clare: pierderea poftei de mâncare, oboseală, slăbiciune, în cele din urmă greață … Simptome care pot fi explicate prin multe alte tulburări asociate sau nu cu îmbătrânirea. Pe de altă parte, cele două semne sunt nemiloase: câte fracturi ale membrelor inferioare au cauzat declinul copiilor de cincizeci de ani care până atunci păreau să aibă o sănătate perfectă?

Pentru a preveni aceste situații prea frecvente, soluția este la îndemâna tuturor: creșterea aportului nutrițional de magneziu (fasole, nuci, nuci, semințe, pește) și recurgerea la aport suplimentar în caz de polimedicare, boli intestinale (boala celiacă, boala Crohn) sau probleme de absorbție. Recunoașteți că, odată cu recunoașterea efectelor magneziului asupra tensiunii arteriale, ar fi păcat să plecați fără ea

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

4 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

4 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.