Info Actual

Info Actual > Politică > Marcel Ciolacu, despre campania de vaccinare: ”Persoanele doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma”
Politică

Marcel Ciolacu, despre campania de vaccinare: ”Persoanele doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma”

Marcel Ciolacu, despre campania de vaccinare: ”Persoanele doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma”

Marcel Ciolacu a vorbit luni, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Președintele PSD spune că această campanie este „oglinda actualei guvernări”, care nu are un plan coerent şi nu informează transparent populaţia. El a spus că nu a reușit să se programeze pentru vaccin nici mama sa, deși are o boală cronică.

Marcel Ciolacu, președintele PSD a declarat, luni seara, despre campania de vaccinare anti-COVID-19. Acesta susține că în acest ritm, vom ajunge la 70% gradul de imunizare al populație, în 3-4 ani.

„Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări, este cel mai important examen al guvernării această campanie de vaccinare. Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70% în acest ritm… ajungem în 3-4 ani la 70% gradul de imunizare a populaţiei. Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile după aproape un an de zile, dar ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului şi profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17, sunt în a treia sau a patra, în ultima grupă de vaccinare. (…) Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem. Este o incoerenţă, nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie. Primele ştiri pe care le ştim cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze, persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele financiare necesare. Neavând buget, nu pot să aloce banii primăriile”, a declarat Marcel Ciolacu luni seară la TVR 1, potrivit Agerpres.

”Având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti”

Marcel Ciolacu a spus că, încă nu a reușit să o programeze pe mama sa pentru vaccinarea împotriva virusului ucigaș din China, deși are o boală cronică.

„Nu. A încercat nepotul meu aproape zilnic să facă acest lucru şi am şi spus că mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum. O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti. Încercăm să o programăm de când s-a intrat în această a doua etapă”.