Actual Politică

Marcel Ciolacu, ultimatum pentru PNL legat de Nicușor Dan. Are un motiv

Marcel Ciolacu, ultimatum pentru PNL legat de Nicușor Dan. Are un motiv

Marcel Ciolacu cere PNL să decidă dacă vrea o coaliţie pe termen lung, atât la nivel local, cât şi central. Mai mult, liderul social democrat le cere partenerilor să-şi asume, dacă doresc ca lucrurile între ei să funcţioneze uniform. Acesta a făcut referire și la Nicușor Dan.

”Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat”.

Săptămâna aceasta, Gabriela Firea a anunț că este hotărâtă să mai candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu le cere liberalilor să spună dacă și-l asumă pe Nicușor Dan. Nu puteți local cu USR și la București, Guvern cu PSD

„Cred că domnii de la PNL cu care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform.

Acelaşi lucru se întâmplă şi la Primăria Capitalei. Partenerii noştri trebuie să-şi asume. Ori şi-l asumă pe domnul Nicuşor Dan, care a fost candidatul susţinut de către PNL şi actuala majoritate cu USR, ori încercăm să menţinem o coaliţie care a funcţionat.

Eu consider că, alături de colegii mei am luat decizia corectă de a constitui această coaliţie, cel puţin până în anul 2024”, a declarat Marcel Ciolacu.

El le-a transmis liberalilor să se decidă dacă vor o coaliţie în adevăratul sens al cuvântului, una şi la nivel local, nu doar central.

„Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR?

Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment şi pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, întreaga Europă, cu o criză de securitate foarte aproape de noi, cu o criză energetică. Toate acestea venind după o criză pandemică.

Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a mai spus liderul PSD.

Gabriela Firea vrea, din nou, fotoliul de Primar General

Gabriela Firea a declarat, la România TV, că în 2024 va candida din nou pentru postul de edil, susținând că menirea sa este aceea de a rezolva lucuri de sistem din Capitală şi că activitatea sa s-a întrerupt ”prin minicună, fraudă, manipulare”.

”Vreau să fiu sănătoasă, şi eu, şi colegii, şi familia să candidez în 2024 când sunt alegeri europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general, să finalizez proiectele începute şi abandonate de domnul Nicuşor Dan şi să recuperez întârzierile lui pentru că a dovedit că nu cunoaşte administraţie, nu vrea oameni buni în jur şi am senzaţia că nu-i pasă de oameni. Dacă i-ar păsa, ar lua nişte măsuri bune”, a anunţat Gabriela Firea

Firea consideră că menirea sa este de a rezolva lucrurile în Capitală şi consideră că acesta este domeniul în care are abilităţi.

”Cred că menirea mea este aceea de a rezolva lucuri de sistem din Capitală. Este păcat că s-a întrerupt activitatea mea prin minicună, fraudă, manipulare. Lucrurile mergeau mai bine în perioada asta, şi mai am multe de spus din punct de vedere administrativ. Ce se va întâmpla peste nişte ani, nu putem spune, dar următoarele două mandate aici mă văd şi aici am abilităţi”, a argumentat Gabriela Firea.