Categories: Lifestyle

Marele secret pentru un piure de cartofi cremos! IATĂ ce trebuie să faci

Marele secret pentru un piure de cartofi cremos! IATĂ ce trebuie să faci. Piureul de cartofi este cel mai ușor de gătit și este și garnitura perfectă pentru carne, sosuri sau fripturi. Iată câteva reguli de care ar trebui să ți cont dacă vrei să prepari cel mai cremos piure de cartofi.

Secretul unui piure de cartofi cremos

Primul pas pentru un piure de cartofi delicios este să folosești un singur fel de cartofi, deoarece fiecare sortiment are o cantitate diferită de amidon și apă. Amidonul absoarbe smântâna, untul, dând cartofilor o textură pufoasă și moale. De asemenea, ca să fiarbă uniform, cartofii trebuie fierți la foc potrivit spre mic, iar în apă se adaugă puțină sare. Un alt mic secret recomandat este acela ca laptele care urmează să fie pus în piure să fie întotdeauna cald, dar untul să fie rece pentru că atunci se încorporează uniform în lapte.

Beneficiile consumului de cartofi

Cartofii mențin sănătatea inimii și controlează tensiunea arterială. Ei sunt bogați în vitamine și minerale și conțin și fibre, potasiu, calci, magneziu, dar și vitaminele C și B6. Aceste elemente echilibrează valoarea totală de colesterol din sânge, mențin sănătatea vaselor de sânge și previn formarea cheagurilor.

Cartofii te pot ajuta să slăbești, reglând tranzitul intestinal. Ei trebuie consumați fierți sau sub formă de salată cu legume crude. Fibrele din cartofi normalizează tranzitul intestinal, reduc simptomele indigestiei și pot să calmeze balonarea și flatulența. Ei au puține grăsimi, nu au colesterol și sunt și foarte sățioși.

Cartofii au un puternic efect antioxidant, diuretic, și ajută la menținerea tinereții. Ei luptă împotriva toxinelor și chiar împotriva tumorilor, datorită conținutului de vitamina C și acid folic. Consumând cartofi, previi detereiorarea celulelor.

Prin conținutul de calciu, magneziu, fier, fosfor și zinc, cartofii sunt buni și pentru sistemul osos. Previne bolile oftalmologice sau îmbătrânirea pielii, iar cei în vârstă pot să consume cu succes această legumă. Cartofii stimulează creierul și îmbunătățesc funcțiile cognitive.

Cartofii, folosiți în stare crudă au și efect antiinflamator, devenind un remediu bun pentru diverse dureri, entorse sau inflamații. Sunt, așadar, multe motive pentru a consuma cartofi, deși ei nu sunt considerați de nutriționiști un super-aliment. Atenție însă la modul de preparare, potrivit Playtech.

Lorena Marinescu

Lorena Marinescu si-a inceput activitatea editorala in 2020, este o indragostita de literatura si ii place sa fie mereu la zi cu agenda publica. Aceste motive au determinat-o sa devina jurnalist

Recent Posts

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 ore ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

4 ore ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

6 ore ago

Când intră alocațiile copiilor? Banii nu ajung înainte de Paște

Ministerul Muncii a făcut public calendarul pentru plata alocațiilor copiilor în luna mai 2024. Aceasta…

9 ore ago

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

11 ore ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

13 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Domnia lui Cuza Vodă

This website uses cookies.