Info Actual

Info Actual > Politică > Marius Budăi, atac la Guvernul Orban. „Sănătatea cetățenilor români nu este o prioritate pentru PNL”
Politică

Marius Budăi, atac la Guvernul Orban. „Sănătatea cetățenilor români nu este o prioritate pentru PNL”

Marius Budăi, atac la Guvernul Orban. „Sănătatea cetățenilor români nu este o prioritate pentru PNL”. Marius Budăi susține că Guvernul Orban știa încă din decembrie 2019, de la ONU, de situația referitoare la pandemia COVID 19 va deveni extrem de gravă. Cu toate acestea, a diminuat bugetul Ministerului sănătății pentru anul 2020 cu aproape 23% față de anul 2019.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul ministru al Muncii acuză Guvernul „Nu am bani” că nu respectă recomandările OMS.

„#Guvernul_nu_am_bani lovește din plin în sănătatea cetățenilor români și nu respectă recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății privind testarea populației.

Deși se știa din decembrie 2019 că situația referitoare la pandemia COVID 19 va deveni extrem de gravă, Guvernul PNL a diminuat bugetul Ministerului sănătății pentru anul 2020 cu aproape 23% față de anul 2019.

Și pentru că premierul dezertor Cîțu ne-a spus clar că sănătatea cetățenilor români nu este o prioritate pentru PNL, nici proiecțiile pentru anii următori nu arată foarte bine.

În gândirea PNL, nici în anul 2023 bugetul Ministerul sănătății nu va ajunge la nivelul bugetului din anul 2019 și va fi mult mai mic decât acesta.
Respectați recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății! Testați! Testați! Testați! Și iar testați!”, a fost mesajul fostului ministru al Muncii.