Lifestyle

Masca de protectie! Dr. Streinu Cercel: „Poate face mai mult rau decat bine”

Masca de protectie! Dr. Streinu Cercel: „Poate face mai mult rau decat bine”

Masca de protectie! Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvaluit cat de mult putem utiliza o masca de protectie, dar si ce parti de pe fata ar trebui sa fie acoperite obligatoriu.

„Să luăm o mască. Nouă, din ţiplă. Această mască va opri ce vine din faţa noastră. Particulele nu trec prin toate straturile. Noul coronavirus poate trece la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează, între 2 şi 4 ore. Dacă masca se umezeşte, ea trebuie schimbată, pentru că îşi pierde proprietăţile. S-a umezit, la revedere, punem alta. De aia e bine să avem 3-4 măşti cu noi, ca să ne ajungă în cursul unei zile. Dacă o purtăm prea mult, poate face mai mult rău decât bine.

Masca nu e pentru gură, e pentru gură şi nas. Şi mai mult pentru nas, pentru că acolo este zona cu receptori pentru acest virus. De asta trebuie să acoperim nasul şi gura în totalitate. Bărbia e de design. Masca va face diferenţa în următoarele săptămâni, asta vreau să spun. Şi celelalte măsuri, sigur!”, a declarat Adrian Streinu Cercel la Antena 3.