Lifestyle

„Masca JOS!” Adina Alberts. Persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii

„Masca JOS!” Adina Alberts. Persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii

Masca JOS!” Adina Alberts. Persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii. Medicul a scris pe pagina sa de Facebook despre „victoria” în problema obligativității purtării măștilor. Guvernul a decis azi care sunt categoriile care pot fi exceptate de la purtarea măștii.

Adina Alberts a vorbit, în urmă cu câteva zile, despre faptul că „obligativitatea purtării unei măști în spațiul public închis, la serviciu sau în școală, nu poate fi impusă tuturor”.

„VICTORIE! Persoanele cu afecțiuni cronice respiratorii, MASCA JOS!
Oficialitățile au realizat că panta pe care alunecaseră, a excesului de zel și a încăpățânării, ar fi avut repercusiuni grave pentru unii dintre noi. Fiecare avem caracteristici individuale și, deci, nu putem să ne supunem cu toții, unor măsuri drastice. Fie ele chiar și pentru binele general.

MĂȘTILE NU MAI SUNT OBLIGATORII pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii cronice precum BPOC, astm, emfizem pulmonar. Nici pentru elevii care susțin exemene orale. Copiii sub 5 ani nu trebuie să le poarte deloc, la fel și muncitorii care prestează munci grele!

Mă bucur că am putut fii de ajutor, din nou. Vă mulțumesc pentru că m-ați susținut în aceste demersuri și că ați fost vocali.  Doresc să vă mai spun și faptul că acțiunea mea de a ajunge la dumneavoastră cu măști și mănuși, este în plină desfășurare!

Asociației Dr Adina Alberts continuă distribuirea celor 10.000 de pachete care conțin măști și mănuși. Am fost astăzi în străzile Buzești, Nicolae Bălcescu, Aman, Măguricea, Neagoe Vodă și Luterană! Ne vedem în curând!”, a fost mesajul Adinei Alberts.

Categorii exceptate de la purtarea obligatorie a măștii

În funcție de evaluarea riscului efectuat de medicul de medicina muncii al unității sau a medicului de medicină școlară, după caz, pot exista unele excepții:

  • angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor.
  • persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare.
  • persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.).
  • prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane.
  • vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri.
  • elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare.
  • copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.