Social

Măsuri dure privind vaccinarea. Ce se întâmplă dacă se refuză imunizarea

Măsuri dure privind vaccinarea. Ce se întâmplă dacă se refuză imunizarea

Pentru a pune punct pandemiei, autoritățile din Noua Zeelandă au luat măsuri drastice cu privire la unii angajați care au refuzat vaccinarea.

Un ordin al Ministerului Sănătății a introdus drept cerință obligatorie ca oricine lucrează în zona de frontieră cu risc ridicat să fie vaccinat până la data de 1 mai. Iar cei care nu au vrut să se imunizeze au fost concediați.

Este vorba despre nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19 au fost concediați. Autoritățile au impus tuturor angajaților de la vamă să se vaccineze până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit The Guardian.

Recent, premierul Jacinda Ardern a declarat că vaccinarea nu va fie obligatorie pentru personalul din prima linie, însă cei care refuză vor fi mutați în alte posturi.

Pentru nouă angajați care au refuzat vaccinarea nu s-au găsit alte locuri de muncă și au fost concediați.

„Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să își părăsească locurile de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei”, a spus Funnell.

Funnell a spus că aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie s-au vaccin, iar 85% dintre angajați au făcut și rapelul.

Agenția Vamală a discutat despre opțiuni cu personalul de la începutul lunii martie, astfel că angajații știau că „opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă”.