Categories: Social

Materii noi în programa școlară. Ministrul Educației: Societatea nu mai are răbdare cu noi

Materii noi în programa școlară. Sorin Cîmpeanu a vorbit în cadrul unei conferințe despre lipsa cadrelor didactice în cazul introducerii de materii noi în programa școlară, cum ar fi educația financiară.

„Asta face parte din pachetul de probleme. Avem inclusiv o lege care spune – pe bună dreptate – faptul că consilierea şcolară trebuie să aibă un rol mai important. S-a micşorat numărul de elevi per consilier de la 800 la 500 sau 600. Poate părea straniu. Ori 500, ori 600? În aceeaşi lege avem două articole: unul spune 1 la 500, altul spune 1 la 600. Asta ar însemna că avem nevoie de 3.000 de consilieri şcolari. De asta am spus că e un exemplu analog. Nu avem aceşti consilieri şcolari. Avem absolvenţi de psihologie care nu au competenţe specifice pe competenţă şcolară, ceea ce nu e în regulă, pentru că un consilier şcolar trebuie să îndrume elevul pentru oferta educaţională, să adapteze recomandările la specificul elevului.

Materii noi în programa școlară. Ministrul Educației: Societatea nu mai are răbdare cu noi

În aceeaşi situaţie suntem şi pentru cei care ar urma să predea educaţie financiară. Rezultatele în educaţie se pot vedea exclusiv pe termen mediu şi lung. Dar societatea nu mai are răbdare cu noi. Va trebui să găsim o soluţie acceptabilă chiar dacă nu va fi soluţia perfectă pentru a avea profesori specializaţi inclusiv pe acest domeniu. Şi sunt convins că pot fi găsiţi, chiar dacă educaţie financiară nu cred că va fi o disciplină care să fie discutată în fiecare an, săptămână de săptămână, oră de oră. Există sistemul modular, mai adecvat, mai adaptat şi mai adaptabil la cerinţele sistemului de educaţie şi la cerinţele societăţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul Conferinţei “Quo Vadis 2021!” – Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Tichete pentru activități casnice! Ce activități sunt plătite fără contract de muncă

Persoanele de cel puțin 16 ani pot obține venituri suplimentare, fie că sunt angajate sau…

51 de minute ago

Pietonii pot fi sancționați aspru! Amenzile ajung și la 1.700 de lei

Siguranța rutieră în Germania este reglementată prin norme strict. Încălcarea acestora poate duce la amenzi…

3 ore ago

Ce este praful saharian? Cum ne afectează respirația

În ultimele zile, zvonurile legate de praful saharian care a ajuns în România au generat…

5 ore ago

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

7 ore ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

9 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

17 ore ago

Parteneri

  • EDITURA DE CARTE

Steaua, de la CSA la FCSB

This website uses cookies.