Diverse

Mencinicopschi: „Acest aditiv se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă şi o distruge”

Mencinicopschi: „Acest aditiv se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă şi o distruge”

Gheorghe Mencinicopschi, unul dintre cei mai importanți cercetători din România, și nutriţionistul Florin Bălănică au fost invitat la emisiunea News Hour with CNN, de la Antena 3, pentru a discuta despre zahăr și aditivii adăugați din diversele alimente existente pe piața.

Zahărul provoacă dependenţă chiar de opt ori mai mult decât cocaina, arată studiile de peste Ocean. Iar procesatorii adaugă acest ingredient pentru a îmbunatăţi gustul produsului, dar şi pentru că, spun ei, zahărul ajută în procesul de maturare sau fermentare. Cei care protejează însă interesele consumatorilor au altă părere.

Zahărul,  duşmanul public nr. 1

„Zahărul a devenit duşmanul public nr. 1 şi, pe bună dreptate, iar cantitatea consumată este de cel puţin 3-4 ori mai mare decât cea firesc şi utilă în a fi consumată. Fără dubiu că este un conservant ieftin”, explică nutriţionistul Florin Bălănică.

Românii sunt contrariaţi când află că şunca sau fasolea bătută din comerţ  conţine zahăr.

Mencinicopschi: Acest aditiv se transformă într-o toxină care otrăveşte celula nervoasă şi o distruge

O altă substanţă de care ar fi bine să ne ferim este glutamatul de sodiu sau E621.

„În momentul în care l-am mâncat, acest glutamat se transformă într-o toxină neuro care otrăveşte celula nervoasă şi, în final, o distruge”, a explicat nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.